DruštvoServisne

Prijavite komunalni problem preko aplikacije

Na sajtu Gradske opštine Medijana www.medijana.rs građani mogu preuzeti aplikaciju „Prijavi komunalni problem“.

Reč je o načinu brze komunikacije sa lokalnom samoupravom i prijavom napuštenih vozila, oštećenog dečijeg i drugog mobilijara, pasa lutalica, javnog osvetljenja i drugih problema i sugestija u oblasti komunalne infrastrukture, pojašnjavaju u Medijani.

Na ovaj način nadležne službe u Gradskoj opštini Medijana u realnom vremenu obaveštavaju se o problemu na koji se ukazuje i preduzimaju neophodne mere iz svoje nadležnosti da ih reše.

Gradska opština Medijana preko mejla „komunalac“ dnevno dobije nekoliko prijava građana i Komunalne policije Grada Niša koji se prosleđuju opštinskoj komunalnoj inspekciji ili ukazuje na način rešavanja u što kraćem roku u okviru opštinskih službi.

Ukoliko prijavljeni komunalni problem nije u nadležnosti Gradske opštine Medijana građani se upućuju na nadležni gradski sekretarijat, javno preduzeće ili drugu službu zaduženu za njegovo rešavanje, saopštili su.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Poštovani ,
    Ulica Svetolika Rankovića se nalazi na manje od 1km udaljenosti od Saborne crkve . Ne postoji mogućnost da vam ostavim fotografije , videli bi ste u kakvom je , malo reći lošem stanju . Rupe su ogromen a tom ulicom puno dece ide pešaka do škole Kole Rašić . Ulicom se krće autobus . Uz samu ulicu je puno zelenila koje se ne sređuje redovno pa uz očajan asfalt i zelenilo otežava kretanje . Molim vas za javni apel kako bi se izvršila sanacija .
    Hvala vam

  2. Postovani,
    pokusala sam da vas dobijem telefonom …i evo, prinudjena sam da javno pisem.
    Molim vas da nadjet resenje problema zarad zdravijeg zivota ljudi u zgradi pored najveceg mobilijara u naselju Duvaniste.
    Nema toga ko ne voli decu. Nasa deca su nasa buducnost. Za njih i njihovu buducnost se svakako treba boriti. Ali nije bas sve tako idealno.Buka koja dolazi sa decjeg igralista u ulici Ktitor sve vise ugrozava zivote stanara zgrade. Nikom nije jasno zasto se je to deslo bez saglasnosti stanara zgrada izmedju kojih je formiran mobilijar koji je mozda najveci i najbogatiji u celom gradu. Buka pocinje od ranog jutra a traje, u zavisnosti od uzrastaq dece , do samog jutra. Ja licno imam preko trideset snimaka o ponasanju nase decice.
    Licno ne okrivljujem decu…I ja imam decu. Ali ona koriste skolslki teren , koji je na samo sto metara od mobilijara, za sportske aktivnosti. Kada bi roditelji vise vodili racuna o ponasanju dece, sto dokazuje stepen kulture, vaspitanja …, deca se ne izivljavala nad mobilijarom koji bukvalno treskaju ne bi li ga valjda slomili. Vika , vriska….buka je nepodnosljiva. Da biste dobili malo mira vi morate da zatvorite prozore….iako je napolju prelepo vreme. Jos bolje da molite |Boga da toga dana bude nevreme. …Da li je to resenje? Mislim da nije .
    Bezobirnost ne bira zrtve. …Nedaleko od fudbalskog terena zivi porodica koja vec dvadeset godina cuva svoje dete u krevetu. Devojcica a sada vec devojka je bolesna i nepokretna.
    Poznato mi je da ima porodica sa malom decom a i penzionera koji bi da zadrze pravo na zivot . Deca su sva bucna ali ima buke i buke. Ne razumem zasto nije stavljena mreza na golovima kako se ne bi cuo , kontinuiran zvuk udarca u mrezu. I sama zastitna mreza mogla je da bude uradjena od materijala koji ne stvara buku ….pa ovo je 21. vek.
    Za pocetak bi smo mogli da usmerimo nasu decu da postoji kucni red i mir koji treba da se postuje . Zna se kada je vreme za igru i galamu , a zna se i kada je vreme za odmor.
    Da li znate da nasa deca svakodnevno odlaze na rad u Nemacku. Tamo po zakonu ne smete da se tusirate posle 22 h jer se cuje sum vode. ….Posle 22h , ne sme vise biti buke ni u kom vidu. Nema dranja, basketa, fudbala , sutiranja lopte , cike, vriske i naravno glasne muzike….
    Ne mislim da je problem u deci…problem je u nekulturi i neposvecenosti svojoj deci. kada bi svaki roditelj objasnio svom detetu kako da se ponasa sve bi bilo bolje.
    Mi jesmo nekulturna nacija i to se vidi na svakom koraku. U jutarnjim satima parkom ne mozete da prodjete od djubreta.
    Covek ima prag do kog moze nesto da izdrzi …svi smo bili mali . I mi smo se igrali na ulici ali smo bili konstruktivniji. Meni je zao tinejdzera koji posedaju na klupe a onda se penju na sto i te iste klupe verovatno pod dejstvom opijata…
    Nema gitare i pesme. Deca se ne igraju decjih igara. …Sada je u modi vristanje. Agresivnost , o cemu treba razmisliti i savetovati se sa strucnim ljudima. Zasto se roditelji i deca ponasaju tako kako se ponasaju ?
    S postovanjem
    Bog vas blagoslovio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com