Kultura

Prijavite film za “City Fest”

Međunarodni festival dokumentarnog filma “City Fest”, koji će biti održan krajem avgusta u Nišu, objavio je poziv za prijavu filmova. Kompletan program festivala biće poznat nakon što selekciona komisija odabere dokumentarce koji će biti prikazani na petom jubilarnom City Festu.

Pravo učešća imaju autori filma čiji su dokumentarni filmovi proizvedeni najviše pet godina od održavanja festiavala, odluka je Saveta City Festa. Film treba da bude snimnjen na jednom od elektronskih i digitalnih formata sa zadovoljavajućim tehničkim kvalitetom dela.

“City Fest je jedini festival dokumentarnog filma u Nišu i na  njemu svake godine budu prikazana ostvarenja koja zavređiju pažnju publike zbog svog umetničkog izraza, ali i činjenice da se kroz njih dokumentuje stvarnost. Oni će ostati kao dokument jednog vremena i svedoci života ljudi i događaja. Ovaj festival karakteiše stilska raznolikost i upravo zbog te činjenice zadovoljava ukuse širog auditorijuma”, saopštio je Savet festivala.

Podsećaju da će svi filmovi koji budu prikazani biti u konkurenciji za nagrade Festivala. I ove godine nagrada “Miroljub Mika Jovanović” biće dodeljena najboljem filmu festivala po odluci žirija. Nagrada “Dragan Pantelić Panta” – dodeljuje se najboljem sportskom filmu, “Branislav Bane Miljković” , autoru najboljeg muzičkog filma. Osim ovih na festivalu će biti dodeljene i nagrade za najbolju režiju i najbolji međunarodni film.

Za učešće na festivalu možete prijaviti svoje filmove OVDE. Prijave možete slati do 31. jula 2023.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com