Kultura

Prijave za Takmičenje za frankofonu pesmu otvorene do kraja januara

Svi mladi od 13 do 28 godina, koji vole da pevaju i govore francuski jezik mogu se do 31. januara prijaviti za učestvovanje na Takmičenju za frankofonu pesmu 2022. Polufinala će se održati u Beogradu, Кladovu, Novom Sadu i Nišu 5. marta, a finale je zakazano za 26. mart u Nišu.

Takmičenje za frankofonu pesmu ove godine slavi punoletstvo, a 18. izdanje će se na veliku radost organizatora – Francuskog instituta i Studentskog kulturnog centra Niš, posle prošlogodišnje pauze zbog pandemije, održati uživo ukoliko epidemiološki uslovi to dozvole.

Pravila su ljubiteljima frankofonije dobro poznata – takmičari se dele u kategorije Juniora (od 13 do 17 godina) i Seniora (od 18 do 28 godina). Frankofona pesma je otvoreno isključivo za pevače amatere, pod uslovom da su učili ili uče francuski jezik i da nemaju državljanstvo nijedne od frankofonih zemalja.

„Pesmu koju će učesnik izabrati i izvesti mora biti pesma na francuskom jeziku. Veća pažnja biće posvećena pesmama koje su frankofone poreklom, u odnosu na aktuelne pesme na engleskom koje se prevode na francuski jezik. Кandidati nastupaju sa istom pesmom tokom polufinalne selekcije, kao i tokom finala“, saopštili su organizatori.

Najbolje očekuju i vredne nagrade: prva nagrada za juniore je AirPods, a za kategoriju seniora tablet IPad 8.

Sve dodatne informacije kandidati mogu pronaći na ovom linku, a ovu formu za prijavu svi zainteresovani mogu popuniti do 31. januara.

Podsetimo, od 2004. godine u Srbiji, stotine pevača-amatera okuša svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu koje organizuje. Više od 1000 mladih koji uče francuski jezik do sada je nastupilo pred publikom i žirijem sačinjenim od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com