Virus KoronaZdravlje

Prijava za vakcinu protiv kovida 19 od danas i preko kol-centra

Osim prijavljivanja preko e-Uprave, građani od danas mogu da interesovanje za vakcinaciju iskažu i preko kol-centra.

Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da je do danas više od 175.000 građana putem portala e-Uprave izrazilo interesovanje za vakcinaciju.

Građani pozivanjem broja 0800 222 334 mogu da pozovu kontakt centar i da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida 19.

Jovanović objašnjava da građani tada ostavljaju osnovne lične podatke: ime, prezime, jedinstveni matični broj građana.

“Pored tih podataka, bitno je da se ostave kontakt podaci – adresa elektronske pošte, broj mobilnog i fiksnog telefona. Za one sugrađane koji se budu prijavljivali preko kontakt centra adresa elektronske pošte neće biti obavezna jer smo svesni da su to možda građani koji nisu dovoljno informatički pismeni”, objašnjava direktor Кancelarije za e-Upravu.

Dodaje da građani takođe ostavljaju podatak gde žele da se vakcinišu, u kojoj opštini ili kom gradu, ali i podatke o tome da li boluju od neke hronične bolesti.

“Ostavljaju se i osnovni podaci vezani za možda hronične bolesti koje imaju i podatak koji je nama veoma bitan u celoj ovoj logističkoj operaciji, a to je da li su građani saglasni da prime bilo koju vakcinu koju je odobrila naša Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku posebnu vakcinu”, objašnjava Jovanović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com