Društvo

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Nišu vrata korisnicima otvara iduće nedelje

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dalo je licencu niškom Prihvatilištu za odrasla i stara lica. Na taj način ispunjeni su svi uslovi za otvaranje, a koje će zvanično biti otvoreno početkom naredne nedelje. Njihove usluge će biti  dostupne kako licima kojima je neophodan smeštaj u zimskim mesecima, tako i porodicama koje pretrpe štetu usled elementarnih nepogoda.

Prihvatilište se nalazi u zgradi bivše Mesne kancelarije „Braće Tasković“, u blizini parka Čair, i moći će da primi 12 osoba. Korisnici usluga Prihvatilšta imaće sobe u kojima će boraviti, dnevni boravak, kuhinju, kupatila.

 “Prostor je obezbeđen, kompletno je sve renovirano, od strane Ministarstva pravde smo dobili sredstva za opremanje tog prostora tako da Grad Niš u renoviranju i opremanju prostora nije učestvovao sredstvima iz budžeta jer su ona obezbeđena preko projekta“, kazala je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

Ko će moći da koristi ove usluge određivaće Centar za socijalni rad, a biće formiran i pravilnik o prijemu ljudi kojima je usluga Prihvatilišta neophodna u zimskim mesecima. Usluge Prihvatilišta moći će da koriste i porodice koje se nadju u nevolji usled elementarnih nepogoda, dodaje Davidović. Prihvatilište je u nadležnosti Centra  Mara.

„Grad je uspeo za nekih četiri do pet meseci da licencira dve nove uslige, predah smeštaju i prihvatilište za odrasla i stara lica, ali i dnevni boravak u Centru Mara koji je do pre nekoliko dana radio bez licence“, kaže Davidović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com