Društvo

Prihvatilište za napuštene životinje gradiće se na teritoriji Gadžinog Hana

Gradsko veće na održanoj sednici usvojilo je Rešenje o realizaciji i učešću u projektu “Unapređenje zoohigijene u Nišavskom okrugu”.

Projektom je planirano da azil za napuštene životinje bude na teritoriji Gadžinog Hana veličine 11 hektara.  O kom se mestu tačno radi, nije precizirano. Podsetimo, prvobitna ideja bila je da prihvatilište za napuštene životinje bude kod Svrljiga.

Problem napuštenih životinja u Gradu je problem koji godinama ne jenjava. Naime, na ulicama Niša broj napuštenih pasa i mačaka je sve veći.

Direktor KLER-a Dušan Radivojević kaže da su napuštene životinje na ulicama problem koji decenijama muči Nišlije i dodaje da će detalji oko same lokacije biti poznati u narednom periodu.

Radivojević kaže da se čeka izrada nephodne dokumentacije kako bi krenuli sa izgradnjom prihvatilišta.

Prema rečima Gradonačelnice, životinje će biti zbrinute  po standardima Evropske Unije, a brigu o njima vodiće udruženja za zaštitu životinja.

Ana Radovanović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj ističe da je ukupna vrednost projekta oko 26.000 švajcarskih franaka, dok će 8.600 izdvojiti Grad Niš, a ostatak finansira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com