Ekonomija

Prihod budžeta grada veći za milijardu u odnosu na 2018. godinu

Realizacija gradskog budžeta ostvarena je sa 83 odsto od planiranog, Grad je prihodovao 8,91 milijardu, a rashodi su iznosili 8,65 milijardi dinara,kazala je Danijela Spasojević, sekretar Sekretarijata za finansije grada Niša na današnjoj sednici Gradskog veća.

„Istakla bih da su se dva ptihoda ostvarivala u velikom iznosu, a to su porez na zarade i poreza na imovinu. Ostvarenje prihoda na zarade je veće za 600 miliona dinara u odnosu na 2018. godinu. Kada se radi o porezu na imovinu istvarena  ukupna naplata u iznosu od milijardu i 300 miliona dinara. Rashodi su realizovani u manjem procentu.To je zato što smo na kraju 2019.godine imali određena sredstva na računu koja su preneta u 2020. godinu“, rekla je Danijela Spasović, sekretar Sekretarijata za finansijе.

Prihod od poreza na zarade ostvaren je sa 95,31 odsto u odnosu na planirana sredstva, a prihod od poreza na imovinu realizovan je sa 82,44 odsto. 

Gradski većnici saglasili su se i oko usklađivanja gradske odluke sa državnom uredbom kada se radi o dužini rada ugostiteljskih objekata. Objektima bez bašte rad se ograničava do 21 sat. To važi i za zatvoreni deo objekta koji ima baštu.Bašte su otvorene za goste do 1 sat iza pomoći.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com