Društvo

Pričaju sa nama i međusobno SVAKI DAN, a nisu se “videle” 20 GODINA

Iako rade zajedno već dve decenije sinoć su prvi put proslavile Osmi mart zajedno.

Blizu 30 taksi dispečerki koje rade u niškim taksi udruženjima, okupile su se sinoć u jednoj od niških kafana i zajedno proslavile praznik žena. Ovakvo druženje barem ovako masovno nije organizovano već 20 godina, kaže za Niške Vesti Aleksandra Milošević, koja je jedna od organizatora ovog simpatičnog druženja.

“Ovu proslavu smo organizovali na nivou grada za sva udruženja, iz sedam udruženja su bile dispečerke, samo nekoliko njih bilo je sprečeno da budu sinoć sa nama. Nikada se nismo sve skupile ovako, prvi put posle dve decenije”, kaže zadovoljno Milošević.

Foto: Aleksandra Milošević

Ona ne krije zadovoljstvo da su se okupile žene iz čitavog grada, koje se skoro i ne viđaju. Postoji svakodnevna komunikacija i saradnja ali brojne obaveze i posao ne dozvoljavaju da se okavka okupljanja ponavljaju češće.

“Prelepo je i veselo bilo sinoć. Pevalo se i igralo do ranih jutarnjih sati, drago mi je da smo se okupile i tako nastavile da negujemo dugogodišnja prijateljstva. Već danas svaka je na svom radnom mestu, ali uz osmeh više”, kaže Aleksandra za Niške Vesti.

Kada danas pozovete neki od niških taksija, javiće vam se uglavnom ženski glas, dame koja je možda juče u društvu svojih koleginica proslavila praznik žena. Ona  možda taj posao radi čitavih dvadeset godina – radi i voli svoj posao.

Foto: Aleksandra Milošević

Srećan vam praznik, vama koje nam šaljete taksi, na mesta u gradu koja mi ne znamo kako se baš tačno zovu i koje razumete naše nerazgovetne smernice gde se trenutno nalazimo…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com