HronikaZdravlje

PREŽIVEO NAJGORE: Poznat identitet mladića koji se umalo udavio na Čairu

Nišlija M.M. (29) koji je juče u teškom stanju zbrinut na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju u Nišu nakon što je spasen utapanja na bazenu “Čairu” nalazi se i dalje na respiratoru, ali je njegovo zdravstveno stanje stabilno, rekli su u Univerzitetskom kliničkom centru.

„Pacijent je po svim parametrima stabilno, ali su mu pluća oštećena velikom količinom vode tako da mu je potrebna pomoć respiratora da bi disao. Biće priključen na respirator sigurno do sutra“, kazali su u Univerzitetskom kliničkom centru.

Prema rečima lekara, članovi porodice koji su juče došli u UKC da se interesuju za stanje pacijenta rekli su da je on kao dečak imao epilepsiju, tako da postoji mogućnost da je imao napad epilepsije kada je ušao u vodu i da je zbog toga potonuo.

M.M. je juče nešto posle 13 časova vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar nakon što su ga spasioci izvukli sa dna bazena “Čair”.

U trenutku prijema bio je svestan, ali uznemiren i nije mogao da komunicira sa lekarima jer su mu pluća bila puna vode.

Nije imao fizički vidljive povrede, ali je tokom pregleda ustanovljeno da ima serijski prelom rebara sa obe strane grudnog koša, prelom grudne kosti i ogrebotinu na glavi.

Još nije utvrdjeno kako je došlo do toga da M.M. nadje na dnu bazenu u vreme kada je na bazenu veliki broj spasilaca i kupača.

Bez odgovora za sada je i pitanje da li je bilo pokušaja reanimacije na bazenu i da li je serijski prelom rebara i naprsnuće grudne kosti zadobio tokom tog nestručno obavljenog postupka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com