Ekonomija

Prezentovan program “Zajedno za održivi biznis”

U Nišu je u prostorujama EU info kutka u organizaciji Enece iz Niša održana prezentacija Programa „Zajedno za održivi biznis“. Ovaj novi program Ujedinjenih nacija za razvoj ima za cilj da podrži i promoviše preduzeća iz Srbije koja žele da posluju odgovorno i da budu profitabilna i konkurentna.Jedan od uslova za konkurisanje za ovaj program je da preduzeća posluju najmanje dve godine. Prijave za kompanije na konkurs mogu se poslati do 31. januara ove godine.

U EU info centru okupili su se predstavnici dvadesetak firmi koju su imali priliku da čuju predstavljanje programa koji nudi kvalitetnu , kako mentorsku, tako i savetodavnu podršku vezano za globalne celjeve, životnu sredinu, društeno odgovrno poslovanje.

Prisutne firme su iz agro, prehrambene industrije, drvne, tekstilne, energetike, edukacije i obrazovanja i turizma.

„Iz saradnje sa UNDP treba da proistekne direktna podrška za pokretnja i proširenja biznisa. Tu je prisutan i onaj glavni deo, posmatanje jedne šire slike i glednje u budućnost Važno je da budemo održivi. Treba razmišljati i o globalnim ciljevima“, rekao je Milivoje Jovanović iz Enece

Ideja čitavog programa je da se prepozna, ojača, promoviše društvena odgovornost, odnosno pomogne mikro, malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Program doprinois razvoju lokalnih samouprava i lokalnih zajednica. Srbija je jedna od pilot zemalja u kojima se sprovodi ovaj program ali, kako kaže Katarina Vukšić iz Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, ovakav sličan program se sprovodi i na globalnom nivou, u drugim zemljama u kojima je UNDP prisutan .

„Program je skrojen prema potrebama Srbije i u programu mogu da učestvuju do deset kompanija”, rekla je Katarina Vukšić, koordinatorka projekta Cirkularna ekonomija, UNDP Srbija. “Preduzeća koja će dobiti pomoć iz ovog programa biće „ pioniri u tranziciji Srbije ka cirkularnoj ekonomiji“.

Deset odabranih preduzeća će tokom šest meseci programa raditi sa timom eksperata na razvoju novih proizvoda i usluga i integrisanju ekološke i društvene odgovornosti u svoje poslovanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com