Društvo

Prezentacija pobedničkog projekta niških studenata na Ekonomskom fakultetu

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, zauzeli su drugo mesto u državi u konkurenciji “Najbolje projektne ideje”, te će u okviru Okruglog stola na temu pobedničke projektne ideje upravo oni biti instruktori.

Ova naučno-stručna manifestacija zakazana je za sredu, 28. februar na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Razvojna agencija Srbije objavila je sredinom prošle godine rezultate konkursa za najbolje projektne ideje studenata na nivou Srbije, a tim studenata i profesora Ekonomskog fakulteta u Nišu dobio je drugu nagradu u konkurenciji 69 projekata. Radovi su ocenjivani od strane akademika SANU.

Nišlije su tako svojim projektom “Proizvodnja i plasman lekovitog bilja u funkciji razvoja pograničnih područja sa fokusom na teritorije opština Dimitrovgrad, Bosilegrad i Trgovište” zavredile drugo mesto na nivou države a njihovi mentori tom prilikom bili su Prof. Dr Sreten Ćuzović i Prof. Dr Svetlana Sokolov Mladenović.

Nagrada je omogućila niškim studentima da svoja znanja prenesu na Okruglom stolu koji će biti organizovan na Ekonomskom fakultetu sa ciljem da se predstavnicima pomenutih opština prezentuju njegovi okviri. Tom prilikom razmenjivaće se iskustva i pronaći način za finansiranje i konačnu realizaciju ove projektne ideje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com