Društvo

Preventivni pregledi u Vojnoj bolnici: Bez gužve i čekanja

Brzo i bez čekanja završili su pregled svi oni koji su danas otišli na besplatan preventivni pregled u nišku Vojnu bolnicu.

Nije bilo gužve jer su pacijenti prijavljeni za današnje preglede, odmah dobijali i svoje termine kod lekara.

Ovi preventivni pregledi su organizovani povodom obeležavanja godišnjice Sanitetske službe, a na inicijativu Ministarstva odbrane.

Foto: Niške Vesti

Na raspolaganju su bili pregledi specijalista kardiologije, gastroenterologije, endokrinologije, neurologije, opšte hirurgije, oftalmologije, otorinolaringologije i urologije. Ovo nije prvi put na niška Vojna bolnica organizuje preventivne preglede po ugledu na one koji se organizuju u Kliničkom centru i niškom Domu zdravlja.

“Ono što je interesantno dolazili su nam danas pacijenti iz drugih gradova. Prvi pacijent je došao jutros iz Vlasotinca a bilo je i pacijenata Svrljiga”, kaže Nebojša Đenič, Hiruškog odeljenja Vojne bolnice Niš

Preventivni pregledi u Vojnoj bolnici biće organizovani i u narednom periodu, jer je odličan odziv stanovništva kažu u upravi ove zdravstvene ustanove.

“Preventivni pregledi su jako važni jer veliki broj osoba ima zdravstvenih probelma ali nije svestan toga. Kada se napravi prvi skrining i utvrdi da postoji razlog za neko bolje ispitivanje mi tada registrujemo i sprovodimo blagovremeno lečenje. Na taj način smanjujemo i posledice od bilo kakvih bolesti”, rekao je Jovica Stranojković, načelnik Vojne bolnice Niš

Besplatni preventivni pregledi organizovani su danas i na Vojno medicinskoj akademiji i Vojnoj bolnici u Novom Sadu.

Niška Vojna bolnica ima ugovor sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, a svi oni koji žele mogu da preko svojih izabranih lekara dobiju uput za pregled u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com