Zdravlje

Preventivni pregledi bez uputa u niškom Domu zdravlja za vikend

Dom zdravlja Niš i ovog vikenda organizuje akciju „Otvorena vrata“ koja obuhvata preventivne preglede i skrining programe. Akcija će biti organizovana u subotu 30. i nedelju 31.. oktobra u periodu od 7 do 14 časova.

U periodu od 7 do 14 sati Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

U periodu od 07:00-14:00 sati Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva poziva građane oba pola, na rano otkrivanje karcinoma debelog creva,
– građane oba pola (koji nemaju registrovanu šećernu bolest) da urade skrining na rano otkrivanje šećerne bolesti i
– građane oba pola(koji nemaju registrovana kardiovaskularna oboljenja), muškarce starosti 35-69 godina i žene starosti 45-69 godina ili mlađe od 45 godina u postmenopauzi da urade skrining na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti.

Služba polivalentne patronaže vršiće obuku žena za samopregled dojki.

Uzimanje uzorka krvi za kontrolu krvne slike, glikemije i lipidnog statusa obavljaće se na I spratu, prostor Službe za laboratorijsku dijagnostiku u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene svih starosnih dobi da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave ultrazvučni pregled ili mamografiju, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Uzimanje uzorka krvi za kontrolu krvne slike, glikemije i lipidnog statusa obavljaće se na I spratu, prostor Službe za laboratorijsku dijagnostiku u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

Služba za rendgen dijagnostiku poziva građane da odrade eho štitne žlezde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com