Zdravlje

Preventivni pregledi bez uputa u Niškom Domu zdravlja se nastavljaju

Zbog velikog interesovanja građana, direktor Doma zdravlja Niš, prof. dr Milorad Jerkan u dogovoru sa zaposlenima organizuje još jednu akciju, treći po redu, u subotu, 31.jula, namenjenu građanima u cilju unapređenja skrinig programa. Građani mogu da urade preventivne testove na rano otkrivanje karcinoma grlića materice, karcinoma dojke i delelog creva. Za testiranje nije potreban uput i zakazivanje.

Posebno pažnja je usmerena na preventivnu zaštitu i realizaciju skrining programa.

U želji da se poveća obuhvat stanovništva, u subotu 31. jula, Dom zdravlja Niš održaće tri akcije.

Služba za radilošku dijagnostiku poziva sve žene starosne dobi do 50 godina da se odazovu na preventivni ultrazvučni pregled za rano otkrivanje karcinoma dojke u periodu od 07.00 – 19.00 sati. Pregled će se obavljati na prvom spratu.  Od 07:00 – 19.00 sati Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva se žene starosne dobi od 25-64 da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma  grlića materice – PAPA test. Uzimanje briseva radiće se na prvom spratu , u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena, dok svi građani oba pola, starosne dobi od 50 – 74 godine mogu da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma debelog creva – navedeno je u saopštenju Doma zdravlja Niš.

Dom zdravlja Niš kao ustanova primarne zdravstene zaštite ima ulogu u očuvanju i unapređenju zdravlja građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com