Promo

PREVENTIVNI KARDIOLOŠKI PREGLEDI: Put za sprečavanje srčanih oboljenja – MEDIKOTIM PULS

Vreme u kome živimo je i bez korone previše ubrzano i stresno. Zbog svakodnevnih obaveza vrlo malo pažnje poklanjamo svom zdravlju. Zbog toga su preventivni pregledi veoma bitni da predupredimo neprepoznata srčana i druga oboljenja, kaže za Niške Vesti Dr Nebojša Krstić.

Najčešće se postavlja pitanje koja je populacija najviše ugrožena?

-ljudi u najaktivnijim srednjim godinama koji se bave privatnim poslom i nemaju vremena za dugotrajna zakazivanja pregleda,

-pacijenti koji su preležali COVID-19- post-COVID sindrom,

– pacijenti koji ne mogu da se jave na redovne kontrole i

– i naravno svi oni koji imaju problema sa pritiskom, srčane smetnje, neregulisan šećer ili bilo koji drugi zdravsteveni problem.

Dr Krstić iz Ordinacije Medikotim Puls želi da omogući svim pacijentima da vrlo povoljno provere svoje zdravsteno stanje nudeći promotivni zdravstveni paket usluga.

Kardiološki skrining obuhvata kompletan pregled specijaliste kardiologije i potrebnu kardiološku dijagnostiku.

U okviru paketa u specijalističkoj ordinaciji Medikotim puls dobijate:

•         Pregled spec .kardiologije (anameza, uvid u prethodnu medicinsku dokumentaciju, auskultaciju-slušanje rada srca i pluća, palpacija, merenje pritiska, savet i preporuka za dalje lečenje.

•         EKG

•         Pulsna oksimetrija

•         Ultrazvuk srca- više informacija OVDE

•         24h holter EKG-a/24h ambulatorni merač krvnog pritiska  sa očitavanjem- više informacija OVDE

•         Uz  ovaj paket medicinskih usluga po potrebi se mogu uraditi biohemijske analize krvi- uzorkovanje se radi u samoj ordinaciji

•          dopler krvnih sudova vrata link ka sajtu –  više informacija OVDE

•         dopler-krvnih sudova ruku i nogu- više informacija OVDE

•         specijalistički pregledi subspecijalista ostalih grana interne medicine (gastroenterolog, endokrinolog, hematolog, reumatolog, nefrolog, pulmolog)- više informacije OVDE

Dr Krstić iz Ordinacije Medikotim Puls još jednom podseća na simptome  Post-COVID sindroma.

Post-COVID sindrom je novi termin u medicinskoj literaturi, a  reč je o bolesti, tj. skupu simptoma koji se pojavljuju ili pak zaostaju nakon prebolele  COVID-19 infekcije. Oni se javljaju kada osoba više nije zarazna. Sama bolest još uvek je nedovoljno istražena  i lekari  nisu saglasni kojoj grani medicine pripada ovaj klinički entitet, s obzirom da on sa sobom nosi  različit skup simptoma koji otežavaju postavljanje tačne dijagnoze. Preporuka za one koji su preboleli  COVID-19 infekciju svakako ide u smeru  pažljivog  praćenja simptoma u fazi oporavka i nakon nje. Preporučuje se zdrava i uravnotežena ishrana i lagano vraćanje uobičajenoj rutini kako bi se izbegle potencijalne psihološke posledice koje infekcija može doneti.

Koji su najčešći simptomi post COVID sindroma?

Produženi simptomi ove infekcije uzrokovane Sars-cov2 virusom javljaju se u rasponu od 40 do 90 posto bolesnika, a najčešće se radi o simptomima vezanim za  respiratorni sistem  (suvi kašalj, bol u grudima, nedostatak vazduha), umoru, gubitku apetita, mirisa i ukusa, brzom umaranju kod uobičajenih aktivnosti, osećaju lupanja srca…

Simptomi koji se nikako ne smeju ignorisati- Sars-cov2 infekcija dovodi organizam u stanje pojačane koagulabilnosti što kod pojedinih  pacijenata može dovesti do  nastanka plućne embolije ili moždanog udara, nezavisno da li se  pacijent  nalazi u  fazi akutne infekcije ili u post Covid periodu.  Veoma su ozbiljne  posledice zbog kojih ovaj sindrom ne treba nikako podceniti.  Čak i kada virus nestane iz organizma, on za sobom može ostaviti poremećaj imunog sistema sa dalekosežnim posledicama.

U  svakom slučaju  kontrolni kardiološki preged je neohodan nakon prelezanog COVID-19 naglašava Dr Nebojša Krstić koji je na čelu tima Ordinacije Medikotim Puls. 

BRIGU O ZDRAVLJU PREPUSTITE ISKRENIM PRIJATELJIMA – MEDIKOTIM PULS

MEDIKOTIM PULS
MEDIKOTIM PULS
Svetislava Trgojevića 37, Niš
018 323 04 04
060 323 04 05
www.medikotimpuls.rs
FACEBOOK
INSTAGRAM

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2903.3557965679197!2d21.880745515008737!3d43.306810782779074!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755bb271a4ba0d7%3A0x573ed420196906be!2sMEDIKOTIM%20PULS!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1601969280918!5m2!1sen!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com