Promo

Prevencija je najbolji lek – Poliklinika Panajotović

Ultrazvučni pregled dojki je bezbolna, bezbedna i visoko senzitivna dijagnostička procedura, koja je od neprocenjive vrednosti za diferencijaciju promena u dojci. Ultrazvučni pregled dojki radi lekar specijalista radiolog. Važno je napomenuti da sa godinama starosti procentualno povećava mogućnost oboljevanja od maligne bolesti dojke.

Preporuka je da se devojke i žene preventivno pregledaju jednom godišnje i da se sa pregledima počne već oko 25. godine života. Ukoliko je pacijentkinja prilikom samopregleda primetila promenu u dojci onda je neophodno da se odmah obrati lekaru.

Ultrazvuk dojke predstavlja savremen i potpuno neškodljiv dijagnostički metod.

Tokom svog rada koristi ultrazvučne talase, kojima prikazuje sliku grudi, uključujući i područje do grudnog koša, koje se ne može videti mamografom.

Siptomi poput bola u grudima, oticanja i crvenila, usled pojave čvorića koje uočimo fizičkim pregledom dojke, provere abnormalnih rezultata mamografije, porodične istorije raka dojki… su samo neki od razloga da se na vreme obratite svom lekaru.

POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ

Ultrazvuk je posebno preporučljiv kod mlađih žena, kod kojih je tkivo dojki gušće, kao i kod onih koje imaju ugrađene silikonske implante. U takvim slučajevima mamograf ne može dati precizne rezultate!

Pregledi se zakazuju pozivom na naš kontakt telefon i mogu se izvršiti u najkraćem vremenskom periodu. Nastojimo da se pregledi obave bez čekanja u tačno određenom terminu, kako bi se izbeglo duže zardžavanje pacijenata u zatvorenom prostoru.

Obavezno je nožšenje zaštitne maske, na ulazu se vrši dezinfekciju ruku, zatim medicinska sestra vrši proveru telesne temperature bezkontaktnim toplomerom na daljinu.

Pacijentkinja ulazi sama, a pratnja čeka u dvorištu Poliklinike. Prostorije se često proveravaju, sterilišu ultravioletnim sterilizacionim lampama, radne površine se stalno čiste i dezinfikuju. Nakon svakog pregleda vrši se detaljna dezinfekcija prostorija, ordinacija i radnih površina. Zahvaljujemo se pacijentima na saradnji i poštovanju propisanih mera u cilju prevencije infekcije izazvane virusom Covid 19.

POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ
Dragiše Cvetkovića 29a
018 537999
www.poliklinikapanajotovic.rs
FACEBOOK

 

U službi Vašeg zdravlja, Poliklinika Panajotović.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com