Društvo

Preuzeto 800 zahteva za isključenje sa mreže daljinskog grejanja

Rok za korisnike daljinskog grejanja koji žele privremeno ili trajno isključenje sa mreže, ističe 30 juna. Po rečima Zorana Stojanovića, direktora JKP Toplana, do sada je iz ovog preduzeća preuzeto oko 800 zahteva, a popunjene obrasce je vratilo oko 100 korisnika.

Za podnošenje zahteva za privremeno ili trajno isključenje sa toplovodno mreže, korisnik je dužan da podnese popunjeni obrazac na kome je potpis predsednika Skupštine stanara i odgovarajući pečat.

U slučaju da zgrada nema konstituisanu Skupštinu stanara, korisnik daljinskog grejanja dužan je da sakupi dvotrećinsku saglasnost komšija u zgradi.

Ovu odluku je nedavno usvojila gradska Skupština na predlog Gradskog veća.

Stojanović kaže da je do sada preuzeto oko 800 zahteva za isključenje sa toplovodne mreže, a od tog broja je oko 100 popunjeno i predato Toplani. Komisija niške Toplane  u daljem postupku vrši proveru da li su obrasci adekvatno popunjeni, a onda ekipe kreću u intervenciju isključenja.

Razlika u odnosu na prethodnu godinu je da korisnici mogu da angažuju i privatne firme koje imaju mogućnost da izvedu takve radnje, dodao je Stojanović.

Za trajno isključenje sa toplovodne mreže preuzeto je nekih dvadesetak obrazaca, ali ni jedan do sada nije vraćen popunjen.

Rok za podnošenje zahteva za privremeno ili trajno isključenje sa mreže daljinskog grejanja ističe 30. juna.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com