Hronika

Pretučen inspektor u niškoj Tvrđavi zbog 2.000 dinara

Komunalnog inspektora opštine Crveni Krst u Nišu, Dragija Stojanovića (60) pretukla su četvorica zasada nepoznatih napadača.

Više od 15 minuta trajala je drama i agonija ovog inspektora sa grupom napadača koji su pokušavali da mu otmu novčanik, a sve se dogodilo 16. jula oko 13.40 sati u rovovima Tvrđave gde je Stojanović bio na radnom zadatku.

Šutirali su ga dok mu nisu oteli novčanik u kome je bilo samo 2000 dinara i dokumentacija. Oteklina na obrazu od udarca mu je splasla, ali još uvek ga bole leđa i grudni koš jer je dobio direktan udarac u grudi.

Reč je o referentu komunalne inspekcije koji je kardiološki pacijent sa dva ugrađena stenta, koji boluje i od najteže reumatske bolesti, Beherovog oboljenja. Ovaj slučaj je prijavljen kabinetu ministra policije, a okvalifikovan je kao razbojništvo.

Foto: J.Ćosin

“Nisam ni slutio da tako bezočno mogu da budem napadnut usred bela dana. Ja sam video tu četvoricu Roma kako me prate i ne skidaju oči sa moje torbe. Kada sam došao na mesto gde je trebalo da proverim da li postoji mogućnost priključka za struju za održavanje neke manifestacije, jedan me je pitao da li sam video neko dete na biciklu. Kada sam rekao da nisam, drugi je pitao da li imam sat, a kada sam odgovorio da nemam sat on me je nogom udario po levom obrazu. Gurali su mi ruke u džepove i izvadili novac”, priča svoju nesreću ovaj inspektor u svojoj kući u selu kraj Niša.

Zatim su ga, kaže, oborili na zemlju i krvnički šutirali nogama.

“S obzirom na to da patim od reume, nisam mogao da se branim od četvorice. Šutirali su me, psovali što nemam para u torbi. Jako sam se zgrčio i sada me najviše bole leđa i grudni koš dok jedem”, objašnjava on i pokazuje nam medicinske nalaze.

Kraj njegove agonije nije došao kada su četvorica razbojnika odlučila da prestanu da ga tuku.

“Kada su prestali da me šutiraju, udaljili su se nekih pedesetak metara i ja sam polako izvadio iz džepa telefon da bi zvao policiju. Oni su to videli pa se jedan s belim kačketom ponovo vratio, počeo da me psuje i dok sam bio na zemlji udasrio mi šamar, oteo telefon i je tresnuo o zid Tvrđave, nakon čega su otišli”,  priseća se nemilog događaja Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com