Hronika

PRESUDA: Šest meseci zatvora za napad nožem na kontrolore

Viši sud u Nišu potvrdio je presudu Osnovnog suda i jedinstvenom kaznom na šest meseci zatvora osudio Nišliju Sašu Petrovića, za napad na kontrolore Direkcije za javni prevoz grada Niša. On je proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i zbog krivičnog dela sprečavanje službenog lica u obavljanju službene radnje, navedeno je u presudi.

Ovo je prva presuda kojom je jasno stavljeno do znanja da su kontrolori službena lica i da se kao takva tretiraju, istakao je direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša Saša Petronijević.

 

“Ova presuda predstavlja opomenu za sve, jer napadači ne smeju da prođu ne kažnjeni. Kontrolori se svakodnevno suočavaju sa pretnjama i napadima i tome mora da se stane na put. Putnici moraju da shvate da oni samo obavljaju svoj posao, da u tom trenutku imaju status službenih lica i da ih kao takve tretiraju”, naglasio je Petronijević.

Kontrolor M. M. rekao je za Niške Vesti da je do napada došlo na liniji 9 prošle godine u letnjim mesecima. On je tada zatečen u vozilu bez karte. Kontrolorima je asistirala Komunalna policija, koja je od putnika zatražila lična dokumenta.

“Kada smo izašli iz autobusa Komunalni policajci su od putnika zatražili lična dokumenta. On je tada počao da se fizički obračunava s njima.  Savladali su ga i priveli”, objašnjava M.M. ovaj nemili događaj.

Foto: Niške Vesti

Putnik bez karte se međutim nije tu zaustavio. Napravio je incident i na sudu, ali je ovog puta potegao nož na kontrolore. Nakon davanja iskaza u Osnovnom sudu, S.P. je napao kontrolore nožem u parku ispred palate pravde.

“Izvadio je nož i napao mene i kolegu. Ja sam se odbranio, udario sam ga pesnicom po licu, a kolegu je tada zakačio nožem. Nakon sukoba sa nama vratio se u sudnicu sa nožem. Mi smo pozvali policiju, ali su ih pozvali i zaposleni u sudu kada su ga videli sa nožem”, objašnjava napadnuti kontrolor i dodaje da je S.P. tada ponovo uhapšen.

Samo što pištolje nisu “vadili” na mene

Kontrolor M.M. kaže da se svakodnevno suočava sa pretnjama, uvredama, napadima.

Foto: Niške Vesti

“Samo što pištolje nisu potezali na mene, sve drugo jesu i palice i lanac, nož.Uglavnom se tako agresivno ponašaju lica koja su zatečena bez karte i koja već imaju neku kriminalnu prošlost. Uvrede i vređanja, guranja i neki drugi vidovi lakšeg napada su svakodnevna pojava”, istakao je kontrolor.

 

Osnovni sud u Nišu najpre je osudio Sašu Petrovića, ali je on uložio žalbu. Viši sud sada je potvrdio presudu Osnovnog i za dva krivična dela doneo presudu po četiri meseca zatvora, odnosno osudio ga jedinstvenom kaznom u trajanju od šest meseci i za napad na Komunalne policajce i za napad nožem na kontrolore. On će kaznu izdržati nakon pravosnažnosti presude, navodi se u odluci suda.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com