Ekonomija

Preseljenje „Aerodroma Srbije“ u Niš za nekoliko meseci

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da očekuje da se u narednih nekoliko meseci usvoji zakon kojim će biti omogućeno da sedište preduzeća „Aerodromi Srbije“ bude premešteno iz Beograda u Niš.

„U toku je postupak izmene zakona i on treba da se u nekoliko narednih meseci nadje pred poslanicima republičke Skupštine. Promena sedišta preduzeća „Aerodromi Srbije“ govori nam koliko naš grad ima podršku države. Imamo od pre dva dana novu-staru liniju do Malmea i za direktora „Aerodroma Srbije“ izabran je naš Nišlija, moj prvi saradnik Mihajlo Zdravković. Sto to treba da nas raduje, ali pre svega nam omoguće da verujemo našoj državi i Vladi, da sve ono što kaže ispunjava“, istakao je Bulatović.

On je podsetio da do 2015. godine aerodrom u Nišu nije imao letove i da je decenijama pre toga bio u jako teškoj situaciji.

„Bilo je jednog leta ili ni jednog, a sada imamo već 10 desetinacija, a od jula imaćemo još 12. Treba da budemo ponosni što imamo mogućnost da letimo do Beča, Budimpešte, Rima, Berlina i do mnogih drugih značajnih destinacija“, izjavio je Bulatović na otvaranju 20. Medjunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora u hali

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com