DruštvoZdravlje

Preseljene specijalističke ambulante svih hirurških i internističkih grana Kliničkog centra Niš

Specijalističke ambulante svih hirurških i internističkih grana Kliničkog centra Niš (gastroenterologije, endokrinologije, neurologije, hematologije) od 24.12.2018. godine, nalaze se u renoviranoj i adaptiranoj zgradi, u kojoj su se ranije nalazile hirurške klinike Kliničkog centra Niš.

Iz te zdravstvene ustanove napominju da je plan preseljenja ranije utvrđen, te da samo preseljenje ni u kom slučaju nije uticalo na kvalitet pružanja zdravstvenih usluga pacijentima, jer je medicinsko osoblje to obavilo tokom vikenda, van radnog vremena.

“Želimo da naglasimo da, sem pogodnosti i komfora koji pruža novi, uređen prostor, preseljenjem specijalističkih ambulanti u jedan, zajednički prostor, tj.u istu zgradu, pre svega je značajno povećana efikasnost u lečenju i zbrinjavanju pacijenata”, navode iz Kliničkog centra Niš. “Odnosno, kako su im sada na jednom mestu, sem specijalističkih pregleda, u istoj zgradi dostupni i aparati za dijagnostiku (rendgen, mamograf, tri aparata za ultrazvuk, dva multislajsna skenera i dva aparata za magnetnu rezonancu), koji se nalaze u zgradi Centra za radilogiju KC Niš, a koja je toplom vezom povezana za zgradom u kojoj se od danas nalaze ambulante”.

Iz KC Niš ističu da na ovaj način pacijenti imaju mogućnost da u potpunosti obave kompetne preglede, pa i pripreme za operativne zahvate i napominju da je ovo samo prvi korak u celokupnom, unapred pripremljenom planu preseljenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com