Društvo

PRESEDAN: Jovanka Morović 20. plivač za Časni krst

Gradska opština Medijana ove godine napraviće presedan, te će za Časni krst umesto 19. plivati 20 plivača. Naime, takmičarka zbog koje su dosadašnja pravila izmenjena je Jovanka Morović, koja je sa ostalim takmičarima na bazenu bila i prošle godine.

Iako po tradiciji za Časni krst pliva 19 takmičara, ove godine će se u bazenu naći njih dvadeset, a među njima i jedna dama.

Za plivanje se prijavila i naša sugrađanka koja bi trebalo da pliva treći put, Jovana Morović. Zanimljivo je to da se ona prijavila i pre dve godine, ali je prilikom obaveznog lekarskog pregleda ustanovila da je trudna. Prošle godine je takođe plivala, a prijavila se i ove ali je bila 22. po redu. Rešili smo da napravimo presedan i omogućimo i da se i ona takmiči“, izjavio je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Jovanka Morović sa suprugom FOTO: Privatna arhiva

Kada smo joj iz redakcije javili da će plivati sutra, ova hrabra mama troje dece, o kojoj su Niške Vesti pisale i prošlog januara,  bila je oduševljena.

Samo su mi rekli da se pojavim na bazenu nisam znala da ću zaista da plivam ali sam se nadala. Ovo je veliko i lepo iznenađenje za mene. Mnogo se radujem…vidimo se na bazenu“, kaže Jovanka.

Podsetimo, plivanje za Časni krst održava se sutra, 19. januara u 12 sati na otvorenom bazenu SC Čair. Pored sugrađanke i 16 sugrađana, plivaće je jedan predstavnik vojske, policije i žandarmerije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com