Kultura

Presad mudrosti za kompletnu produkciju DERETI

Na 53.Sajmu knjiga u grafike u hali “Čair“, danas su svečano dodeljene nagrade, Presad mudrosti, Inicijal, Otisak, kao i specijalna nagrada „Boža Vojinović“.

Nagrada PRESAD MUDROSTI za kompletnu produkciju dodeljena je izdavačkoj kući DERETA iz Beograda, za izbalansiranu produkciju koja obuhvata savremenu domaću i svetsku beletristiku, filozofiju, istoriografiju i dečju knjigu.

dereta
Nagrada PRESAD MUDROSTI za najvredniju ediciju dodeljena je  KREATIVNOM CENTRU iz Beograda za ediciju „Pustolovine“ u kojoj je ove godine objavljena knjiga „Srpske narodne umotrvorine (kratki govorni oblici)“, kojom se završava kolekcija posvećena narodnom stvaralaštvu.

PRESAD MUDROSTI za najbolje pojedinačno izdanje dobila je  izdavačka kuća PROMETEJ iz Novog Sada za knjigu „Srbija u XIX veku očima stranaca“ autora Svejna Meneslanda.

Nagrada INICIJAL za autorski doprinos umetnosti ili nauci dodeljena je ZAVODU ZA UDžBENIKE iz Beograda za izdanje „Sabrana dela Grigorija Božovića“ u dva toma (“Pripovetke“ i „Putopisi“).

INICIJAL za delo koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu dodeljena je monografiji VOJO STANIĆ, u izdanju izdavačke kuće „Štampar Makarije“ iz Beograda.

Nagrada INICIJAL za delo koje spaja sadašnjost i budućnost dodeljena je knjizi KRALJ MILAN I NIŠ autora Vidosava Petrovića u izdanju izdavačke kuće „Medivest“ iz Niša.

Nagradu OTISAK za estetski tretman knjige dobila je izdavačka kuća „Laguna“ iz Beograda, za knjigu „Trinaesti zec“ autora Tanje del Rio, a OTISAK za tehnološki tretman knjige dobio je  „Darkvud“ iz Beograda, za knjigu „Bog je crven“ grupe autora. OTISAK za intermedijalni tretman knjige dodeljen je izdavačkoj kući „Zavod za udžbenike“ iz Beograda za knjigu „Izokrenuta priča“ grupe autora.

Za doprinos u afirmaciji i popularizaciji  Sajma knjiga i grafike, nagradu “Boža Vojinović” dobio je Zoran Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com