Društvo

„Prepoznaj nasilje u partnerskim odnosima“

Psihološko Savetovalište za studente SKC-a Niš u saradnji sa Sigurnom kućom za žene i decu žrtve porodičnog nasilja Niš, organizuje tribinu pod nazivom „Prepoznaj nasilje u partnerskim odnosima“. Tribina će biti održana 20. februara u 17 sati u maloj sali SKC-a. Predavači su Sonja Šćekić, psiholog, direktor Sigurne kuće i Maja Todorović, psiholog Sigurne kuće.

Cilj tribine je da motiviše mlade da ne pristaju na nasilne partnerske odnose, ali i da ne ćute kada se nasilje događa nekom drugom.

Partnersko nasilje je ozbiljan društveni problem i veliki je broj osoba koje svakodnevno trpe različite vidove nasilja. Rezultati istraživanja sprovedenog na uzorku od 415 mladih osoba u Srbiji pokazuju da svaki četvrti mladić i svaka deseta devojka smatraju da jedan šamar ne predstavlja nasilje. Za suzbijanje partnerskog nasilja veoma je važno znati prepoznati nasilje, raditi na podizanju svesnosti o partnerskom nasilju i naravno, osnažiti i  podržati žrtve nasilja da prijave isto.

Učesnici tribine će imati priliku da se detaljnije upoznaju sa pojavom nasilja, sa oblicima i uzrocima nasilja, kako prepoznati nasilje i kako pomoći žrtvama nasilja. Pored toga će imati priliku da se upoznaju sa radom Sigurne kuće i drugih institucija kojima se žrtve nasilja mogu obratiti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com