Promo

Preporuka za čitanje: Dr Tomislav Terzin – ŠTA JE ČOVEK TE GA SE OPOMINJEŠ

Ove nedelje predlog za čitanje je knjiga dr Tomislava Terzina – Šta je čovek te ga se opominješ. Terzin nakon postdoktorskih studija na Univerzitetu Guelph, gde je radio na DNK barkodiranju insekata, 2009. dobija poziciju asistent profesora biologije razvića i genetike na prestižnom univerzitetu Alberta u Kanadi. On je do sada održao oko 500 javnih predavanja i tribina na temu odnosa nauke i religije. Njegove prezentacije na youtube imaju preko 10 miliona pregleda.

Terzin je diplomirao molerukularnu biologiju i fiziologiju na Univerzitetu u Beogradu 1996. godine. od 1996. do 2001. radio je u institutu za molekularnu genetiku genetičko inženjerstvo u Beogradu. od 2001. godine sa svojom porodicom boravi u Kanadi. magistrirao je zoologiju 2003. na Univerzitetu Western u Kanadi, gde je i doktorirao 2007. nakon postdoktorskih studija na Univerzitetu Guelph, gde je radio na DNK barkodiranju insekata. Dr Terzin 2009. dobija poziciju asistent profesora biologije razvića i genetike na prestižnom Univerzitetu Alberta u Kanadi. Terzin je 2015, promovisan u zvanje profesora na istom univerzitetu gde trenutno drži nastavu i radi istraživanja na polju mimikrije i šara na krilima insekata.

Više o knjizi saznajte na Traganja.org.

Dr Terzin je autor tri knjige: „Medonosna pčela jevanđelje prirode (2010.), „Cenzurisana naučna otkrića (2015.) i online udžbenika biologije razvica za englesko govorno područje „Develop mental biology for undergraduate studies“ (2019). On je autor nekoliko naučnih radova regionalnog i internacionalnog značaja. Najvažnija dosadašnja stručna publikacija mu je objavljena u vodećem svetskom časopisu za prirodne nauke, u decembru 2004. godine (Nature, 432, 764-769). na četiri kontinenta (Evropa, Severna Amerika; Azija i Australija).

Nove naslove sa Traganja.org možete propratiti i na zvaničnim stranicama društvenih mreža.

FACEBOOK + INSTAGRAM

Pored knjiga na sajtu Traganja.org i njihovom Youtube kanalu možete da pogledate i mnoštvo video klipova, emisija i predavanja koja vam mogu pomoći da bolje razumete neke pojave u životu i stvarnost sagledate iz nekog drugog ugla.Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com