Hronika

Preminuo Zoran Jovanović, generalni direktor “Niš-ekspresa”

Zoran Jovanović, generalni direktor “Niš-ekspresa” preminuo je juče, 2. avgusta, u svojoj 72. godini života. Pune 33 godine Jovanović je bio na čelu “Niš-ekspresa” gde je davne 1977. godine zasnovao svoj prvi radni odnos nakon diplomiranja na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.

 

“Svojom energijom i odlučnošću po kojima je bio prepoznatljiv, uspeo je, uz podršku zaposlenih, da izgradi jednu od najuspešnijih i najvećih saobraćajnih firmi u zemlji. Pod rukovodstvom Zorana Jovanovića Niš-ekspres je razvio i razgranatu mrežu autobuskih linija širom Evrope.

Zoran Jovanović, ostaće upamćen kao vrhunski menadžer koji je “Niš-ekspres” ne samo očuvao, već i unapredio vizionarski donoseći presudne odluke i u vremenima ekonomskih sankcija, ratova i mnogih društvenih previranja.

Zlatna plaketa “Čovek -ključ uspeha”, Zlatna plaketa za rezultate rada i unapređenje privrede, Specijalna nagrada za vanredna dostignuća u privredi i Plaketa počasni građanin, samo su neka od priznanja dobijenih od državnih i strukovnih institucija i organizacija za tako posvećen rad.”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Zoran Jovanović iza sebe je ostavio suprugu, dvojicu sinova I troje unučadi i svoju drugu porodicu – kolektiv Niš -ekspresa. Snažni temelji koje je on postavio Niš-ekspresu, osnova su na kojoj će se nizati novi poslovni uspesi ovog niškog i srpskog saobaćajnog preduzeća.

Sahrana Zorana Jovanovića biće obavljena u petak, 5. avgusta u 13,30 h na Novom niškom groblju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

12 Komentara

  1. Neka mu je laka zemlja,ali nije bio omiljen kod radnika.Privatizovao preduzece,rasprodao lokaciju za velike pare Miskovicu i napunio svoje dzepove,lopovluk na nivou.Posle kupio nis expres radnickim parama.Da je bilo pravde odavno je trebalo da robija decenijama.

  2. Nama srbima veoma smeta neciji uspeh, kada je neko uspesan onda on nevalja i svi ga mrzimo. Zato smo i ovde gde jesmo. Gospodin Zoran je sacuvao preduzece koje je postojalo jos u bivsoj Jugoslaviji. Crveni autobusi Nis-expresa su jedan od simbola Nisa. Upokojio se Veliki covek, saucesce porodici Jovanovic. Pocivaj u miru i neka ti je laka zemlja gospodine Zorane.

  3. Prethodni komentar je u potpunosti tačan. Dodao bih da su pare radnici N.ekspresa kao članovi konzorcijuma za kupovinu N. Eksp.morali da uplate na lični račun Zorana Jovanovića, koje je on koristio godinama. Pare su im vraćene posle više godina o to samo uplaćeni iznos. Sa tim parama je kupio N. Ekspres. Spisak lopovluka je dosta dug. Trebao je odavno da robija. Zaveo je strahovladu, gde su radnici gubili posao za najmanju sitnicu.
    A za svoje strateške greške nikom nije polagao račune.

  4. Dobar čovek šteta pa nemogu stići na sahranu neka mu je laka zemlja.
    Jeste da me je isterao iz firme ali sam mu zahvalan sam je nilad nebi napustio.

  5. neka mu je laka zemlja, ali negativni komentari kojima se pridruzujem samo pokazuju sta je ostavio iza sebe, kakvo secanje i utisak ljudi o njemu. I ja sam zahvalan sto su me isterali jer bih se vukao ko zna koliko. Znaci on i sinovi se nakrali za medalju, sad sinovi nastavljaju torturu i bogacenje.

    M

  6. Sram vas bilo!!! Saučešće porodici i Božja snaga da nastave sa daljim rukovođenjem Niš Ekspresom.

  7. Па, добро…. Бар сад знамо ко је стајао иза хаоса названог Ниш Експрес. Да му сад бар само претресу порекло имовине и пара које је оставио својима за собом…

  8. ISKRENO SAUČEŠĆE PORODICI JOVANOVIC I KOLEKTIVU NIŠ EKSPRESA OD KOLEGA IZ PREDUZEĆA ZORAN REISEN IZ JAGODINE…

  9. Obicno o pokojniku sve najlepse , ali u ovom slucaju ne , ovi pametnjakovici sto lupetaju kako je bio dobar a sekund nisu bili u toj firmi da zavezu usta
    Ostavio je 9000 hiljda dusa bez parceta hleba , najveci tajkun s juzne pruge , ….. nista pozitivno za njega nemam da kazem , ali eto nicija nije gorela do zore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com