Hronika

Preminuo Slobodan Jovanović Faca

Slobodan Jovanović Faca muzičar iz Niša preminuo je danas u 70. godini života, od srčanih slabosti.

Muzikom se bavio ceo život. Svet folklora upoznao je kao gimnazijalac u KUD „Stanko Paunović“, da bi kasnije sa Acom Stefanovićem, poznatim koreografom obnovio rad niškog „Abraševića“.

Bio je član orkestra Đuvegije od njegovog nastanka 1973. godine. Više od pola veka sa harmonikom pronosio je slavu grada u kojem je rođen, nastupajući širom Srbije i nekadašnje Jugoslavije. Iako je bilo prilika, Faca nikada nije napuštao svoj Niš, zato ga Nišlije doživljavaju kao jedno od lica grada na Nišavi.

Pošten, vredan, plemenit, očinski nastrojen, ali strog, od svojih saradnika je tražio kvalitet, koji nikada nije izostao.

Starije Nišlije pamte njegove svirke u niškim kafanama, pamti se Niška Banja, Ozren, svirke u nekadašnjem Hotelu Park, u Naisu, beogradskom Metropolu i sve one boemske lude večeri u kojima su mnogi uživali.

Faca je iza sebe ostavio suprugu, kćerku i unuka.

Datum i mesto sahrane Slobodana Jovanovića Face biće naknadno objavljeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

2 Komentara

  1. Dragi moji svi ovo je moj jedini i neponovljivi tata!!! Moja dusa i ako sam ponekad bila ljuta na njega jer je na uštrb sebe radio i pomagao svima oko sebe. E pa tata sve ti prastam a tvoje srce i dusa su neponovljivi! Nema takvih više!Eto te sada sa tecom Pinkijem i sada moze da pocne audicija za neke Đuvegije tamo gore…. Nisam te se nagledala tata!!!
    Voljeni moj tata!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com