Kultura

Preminuo Dragan Arsović, istaknuti menadžer u oblasti kulture

IN MEMORIAM

Dragan Arsović novinar i menadžer u oblasti kulture iz Niša, preminuo je u 58. godini posle duge i teške bolesti.

Više godina bavio se različitim vrstama privatnog preduzetništva, ali je u Nišu naročito bio zapažen kao menadžer u oblasti kulture.

Dragan Arsović je rođen 1. oktobra 1962.godine u selu Stubal nadomak Blaca. Osnovnu školu i gimnaziju novinarskog smera završio je u Blacu, a na Univerzitetu u Prištini apsolvirao na Pravnom fakultetu.

Više od decenije bio je predstavnik Produkcijske kuće „Bandur film“ iz Beograda, sa kojom je, uz saradnju sa Niškim kulturnim centrom, u periodu od 2000-2005. godine organizovao Mini fest u dvorani kluba vojske u Nišu, kada je publika mogla da vidi najbolja ostvarenja sa beogradskog FEST-a.

Arsović je bio zapažen i kao menadžer u oblasti kulture, organizujući brojne koncerte poznatih pevača i rok grupa, gostovanje najpoznatijih pozorišnih i filmskig predstava i glumaca i svih drugih umetnika koji su bili aktuelni na umetničkoj sceni.

Bio je predan poslu, ali ga prijatelji i saradnici pamte kao čoveka uvek vedrog duha i spremnog da pomogne.

Poslednjih nekoliko decenija živeo je u Nišu, sa suprugom i dvoje dece.

Arsović će biti sahranjen 27. oktobra u rodnom Stublu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com