HronikaSportVirus Korona

Preminuo bivši srpski rukometaš od posledica koronavirusa

Tužna vest stiže iz Niša. Vladimir Dimitrijević (rođen 29. januara 1959. godine u Jagodini) preminuo je u Nišu od posledica virusa COVID -19, saopštio je Rukometni zavez Srbije.

Vladimir je počeo da trenira rukomet kada je imao 13 godina kod trenera Zorana Bogdanovića – Кize. Brzo se nametnuo za prvu ekipu, jer je bio snažan, hrabar i imao je strahovit skok – šut.

Odlika mu je bile jednostavnost u igri. Bio je jedan od najzaslužnijih za ulazak Jagodine iz Prve srpske u Međurepubličku ligu (Srbija – Crna Gora). Međutim, njegove igre su bile zapažene, pa je bio meta emisara nekoliko klubova. Ipak, prihvatio je ponudu Niškog Železničara odnosno legendarnog trenera Tute Živkovića.

Odmah je izborio mesto i bio je zaslužan za osvajanje Кupa Jugoslavije. Potom je prihvatio još bolje ponude Кristala iz Zaječara, u to vreme kluba koji je bio meka vrsnih sportista, a zatim prvoligaša Zameta iz Rijeke, u kojoj je takođe figurirao kao „glavni“ igrač. Međutim, nemirni duh ga je vratio u Jagodinu.

Neka mu je večna slava!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com