Društvo

Preminuo Aki Rahimovski: Nišlije su rado spominjale da je rođen u našem gradu

Pevač grupe “Parni valjak” Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.

Pozlilo mu je ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu a zatim i preminuo.

Tužna vest potvrđena je na Feksbuk stranici Parnog valjka. A na društvenim mrežama poštovaoci njegove muzike i obožavaoci već uveliko dele njegove hitove.

“Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati’. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvek zaspao Aki Rahimovski”, navedeno je u objavi.

Rahimovski je u aprilu 2018. doživeo lakši moždani udar, ali se oporavio i vratio nastupima.

Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom Aki, rođen je u Nišu 1955. godine, a ubrzo se porodica preselila u Skoplje. Aki je već sa sedam godina krenuo u muzičku školu budući da mu je otac bio profesor muzike, a pohađao je klavir i pevanje. S 19 godina Aki odselio se u Zagreb, gde je pre “Parnog valjka” nastupao je u raznim bendovima – “Vakuum”, “Krvna braća” i “Tor”. Godine 1975. upoznaje Huseina Hasanefendića-Husu, poznatog kompozitora i gitaristu, kao i Juricu Pađena, sa kojima je osnovao grupu “Parni valjak”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com