Virus Korona

Preminulo 36 pacijenata, koronavirusom zaraženo preko 5.200 ljudi

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od posledica zaraze koronavirusom preminulo još 36 osoba, a zabeleženo je 5.226 novih slučajeva zaraze, od testiranih 17.530 osoba. Na bolničkom lečenju je 6.577 pacijenata, od kojih je 242 na respiratoru.

Raste broj pacijenata obolelih od kovida na bolničkom lečenju. Lekaru upozoravaju da su kliničke slike sve teže, da raste broj priključenih na respirator.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima 486 zaraženih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 185 korisnika i 301 zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupno je izlečeno 5.422 korisnika ustanova socijalne zaštite i 2.490 zaposlenih u tim ustanovama.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com