Virus KoronaZdravlje

Preminule tri osobe, pozitivno još 312 u Srbiji

Još tri osobe preminule su za poslednja 24 časa od posledica koronavirusom, a ukupan broj preminulih u Srbiji je 125. U Srbiji je od virusa COVID19 zaraženo ukupno 6.630 osoba.

Na konferenciji za novinare je rečeno i da je izlečeno ukupno 870 ljudi.

 

“Za poslednja 24 sata, testirano je 3.111 osoba, od kojih 312 pozitivno. Hospitalizovane su ukupno 3.703 osobe”, objavio je na konferenciji za medije pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Od početka epidemije testirano je 41.812 osoba koje su ispunjavale kriterijume difinicije slučaja

Foto: printscreen sa sajta covid19.rs

Već pet dana imamo više otpusta iz bolnice nego prijema i zbog toga su se stekli uslovi za popuštanje mera. Gojković je istakao da će se u narednom periodu raditi značajno veći broj testiranja, kako bi se stekla ralnija slika.

“Vrhunac testiranja će biti tokom juna i jula meseca kada je potrebno preko nadležnih zavoda u zemlji da se sprovede testiranje na antitela kod onih koji su asimptomatski preležali kovid infekciju”, navodi Gojković.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo ističe i da PCR test koji se radi nije 100 odsto tačan, nigde u svetu. Lako je moguće da dođe do greške. To je opšte poznata stvar i zato se obavlja više testiranja.

“Kliničarima je najvažnija klinička slika, kakvo je stanje pacijenta, rade se i dodatne predrage, CT analize, laboratorija i na osnovu svega toga se vrši procena stanja. Ne postoji medicinska mogućnost da neko bude u bolnici zbog nečijeg hira”, navodi Gojković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com