HronikaVirus Korona

Preminula porodilja (23) koja je zbog komplikacija sa koronom porođena carskim rezom

Porodilja iz Pirotskog okruga stara 23 godine, koja je zbog komplikacije sa kovidom 19 porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, preminula je nakon što joj se naglo pogoršalo stanje.

Ova mlada žena koja je bila bez ikakvih drugih bolesti u devetom mesecu trudnoće inficirala se koronom zbog čega je primljena u UKC Niš.

U uključenju u jutarnji program RTS-a Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić izjavio je da se ona bez ikakvih bolesti u devetom mesecu trudnoće inficirala kovidom.

„Stanje je bilo stabilno, odjednom se to pokvarilo i odlučili smo da se uradi carski rez.

Porodilja je stavljena je na respirator i jutros je preminula nakon više reanimacija.

Pogoršanje stanja nije bilo uzrokovano ginekološkom intervencijom, već respiratornom slabošću uzrokovanom koronavirusom“, rekao je Perišić.

Dodao je da se rodila zdrava devojčica od tri kilograma i 400 grama. Majka je vraćena u šok sobu, jer joj je saturacija u roku od 15 minuta sa 90 pala na 70 procenata. I kada se činilo da njeno stanje ide ka laganom oporavku, korona je pokazala svu nepredvidivost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com