Hronika

Preminula nakon što joj je pozlilo na radnom mestu

Radnica kompanije „Leoni“ u Malošištu Maja S. (45) iz Belotinca kod Doljevca koja je preminula u ponedeljak, 23. oktobra, nakon što joj je pozlilo na radnom mestu, sahranjena je juče u svom mestu.

Povodom iznenadne smrti radnice oglasila nemačka kompanija u kome se između ostalog navodi da je Maja S. radila na radnom mestu operaterke, a preminula je iznenada 23. oktobra u toku popodneva kod svoje kuće.

„Koleginica je radila u prvoj smeni. Pošto se nije osećala dobro, oko 11,30 časova se javila doktoru u ambulanti u fabrici u Malošištu. Nakon pregleda i primljene terapije u ambulanti, oko 12 časova je na inicijativu pretpostavljenog i u pratnji člana porodice otišla kući. Tamo joj je tokom popodneva ponovo pozlilo. Preminula je u 45. godini života. Maja S. je prošle sedmice radila u drugoj smeni sa uobičajenim osmočasovnim radnim danom, sa radnom subotom. Kompanija „Leoni“ se ne može izjašnjavati o uzroku smrti niti o ostalim medicinskim aspektima ovog tragičnog događaja, jer je to u nadležnosti zdravstvenih ustanova i porodice preminule. Kompanija „Leoni“ Srbija u ime zaposlenih u sve četiri fabrike oprašta se od Maje S. sa dubokom tugom, a njenoj porodici izražava iskreno saučešće. U ovom iznenadnom tragičnom gubitku pružićemo porodici potrebnu pomoć i podršku, za šta je kompanija već preduzela odgovarajuće aktivnosti“, rečeno je u saopštenju kompanije uz napomenu da su radno vreme i smenski rad u fabrici organizovani u skladu sa Zakonom o radu.

Koleginice i kolege preminule Maje S. uvereni su da razloge njene prerane smrti treba tražiti u preopterećenosti na poslu i dodaju da srce njihove koleginice to nije izdržalo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Koleginice i kolege, zasto cutite i dajete suvoparne izjave ? Zasto ne organizujete skup i trazite zastitu, zasto dozvoljavate da vas izrabljuju ? Strah od sns, koja vas je dovela na posao, da budete robovi ? Briga vas za koleginicu, gledate sebe, za 10 dana, nece je niko ni pominjati ! Samozivnici ,sram vas bilo, svi po sistemu- nece mene ! Nikad se ne zna !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com