Virus Korona

Preminula još jedna porodilja u KC Niš. Lekari je porodili, beba u stabilnom stanju

Lekari Kliničkog centra u Nišu porodili su sinoć trudnicu, koja je bila pod sumnjom da je zaražena na korona virus i koja je bila priključena na respirator.

Ona je na svet donela dečaka koji je trenutno u stabilnom stanju, ali je majka, nažalost, uprkos velikom trudu niških lekara, preminula.

“Došlo je do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Na ultrazvuku je utvrđeno da je plod vitalan, pa je multidisciplinarni tim lekara sastavljen od ginekologa, anesteziologa i pedijatra zbog pretećeg smrtnog ishoda majke, obavio porođaj carskim rezom. Intervencija je zahtevala nadljudske napore lekara, u više navrata rađena je reanimacija i dete je rođeno živo. Beba koja je rođena u 26. gestacijskoj nedelji nalazi se na odeljenju Neonatologije Kliničkog centra u Nišu”, rekao je Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Janković objašnjava da je nakon porođaja, uprkos naporima lekara porodilja preminula jer je došlo do srčanog zastoja.

Ona je u niški Klinički centar primljena 3. jula, sa simptomima kovida, ali su svi testovi koji su rađeni pokazali da je negativna na taj virus. Od 18. jula se nalazila se na respiratoru.

Beba je trenutno u stabilnom stanju

Anđelka Slavković, direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju kazala je da je beba trenutno u stabilnom stanju.

“Rodila je dete teško 900 grama. Dete je na mehaničkoj ventilaciji i trenutno nije životno ugroženo”, kazala je Slavković.

Pre samo nedelju dana preminula je porodilja A.P. iz oštine Doljevac, koja je takođe bila na respiratoru. Ona je takođe porođena, ali je nažalost preminula i beba.

Preminula porodilja koja je bila na respiratoru. Naložen unutrašnji stručni nadzor o njenom lečenju

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com