HronikaVirus KoronaZdravlje

Preminula beba trudnice koja je na respiratoru u Kliničkom centru Niš

Dvadesetsedmogodišnja žena iz sela Orljane, koja je bila na respiratoru, rodila je danas muško dete, ali je beba nažalost preminula, potvrdio je Niškim Vestima portparol Kliničkog centra Niš Nikola Marković. On je kazao da su trudnice za čiji se život lekari bore, primljene kao suspektne na koved i da je više testova pokazalo da su one negativne na ovaj virus.

 

“Konzilijum lekara danas je doneo odluku da trudnica koja je u 31. nedelji bude porođena carskim rezom. Porođaj je obavljen danas u 10.30 sati. Beba je prodisala, ali mu je saturacija odmah počela da pada. Intubirano je, urađena je reanimacija, ali je preminulo u 11.50 sati. Porodilja je na respiratoru i trenutno je njeno stanje stabilno”, kazala je Anđeka Slavković, direktor Dečje hirurške klinike KC Niš.

Trudnica je u nišku bolnicu stigla u sedmom mesecu trudnoće sa simptomima korona virusa, ali ni jedan test, a rađeno ih je nekoliko nije potvrdio infekciju.

“Ona ima obostrano zapaljenje pluća i od strane infektologa je usmerena bila ka kovid centru zbog kliničke slike i opšteg teškog stanja”, objasnila je Slavković.

Prethodno je saopšteno da su na lečenju u KC Niš čak tri trudnice, od kojih jedna iz Vranja, druga iz Kuršumlije, treća iz okoline Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com