Kultura

PREMIJERNO PRIKAZAN FILM O ŽIKI ČOKALIJI. Prva nagrada City Production na Filmskim susretima u Nišu

Dokumentarno biografski film o legendi Niša, muzičaru Živojinu Isakoviću Čokaliji “Kude je taj Niš” premijerno je prikazan na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu.

Publika je sa oduševljenjem prihvatila ovo ostvarenje, a pred njom su se poklonili akteri ovog ostvarenja producent Oliver Paunović, reditelj Vladimir Ristić, ali i supruga Žike Čokalije Verica Isaković.

City Production je na ovogodišnjim Filmskim susretima dobio i svoju prvu nagradu. Predsednik društva za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule “Sokak” Bratislav Vučković poklonio je producentu Oliveru Paunoviću maketu na osnovu koje će se izraditi spomenik Živojinu Isakoviću Čokaliji

“Kude je taj Niš”, je dokumentarni film o poznatom Nišliji, boemu Živoradu Isakoviću Čokaliji i predstavlja mogućnost da se i oni malobrojni građani Niša koji ne znaju – upoznaju sa detaljima iz života ovog vrsnog kafanskog umetnika i boema koji je celog života bio promoter svog Niša.

Sadržajem, strukturom i formom ovaj film predstavlja univerzalni dokument o jednom posvećeniku kafanskoj starogradskoj muzici, kulturi boemskog života i uživanja.

Već šestu godinu za redom Festival glumačkih ostvarenja u Nišu zatvara film rađen u produkciji “City Production”.

Podršku u realizaciji projekta i samo snimanje filma podržao je Grad Niš, GO Palilula, GO Medijana i GO Crveni Krsti i mnogobrojni saradnici City Produkcije koji su prepoznali želju i volju ove producentske kuće da se sve važne ličnosti, događaji i objekti u našem gradu sačuvaju od zaborava.

 

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com