DruštvoEkonomijaPolitika

Premijerka Srbije postavila kamen temeljac za stanove pripadnika službi bezbednosti

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić danas je u Nišu postavila kamen temeljac za izgradnju prvih 190 stanova od, kako je navela, 2400 koliko će ih ukupno biti, za pripadnike službi bezbednosti Republike Srbije.

“Ovime smo želeli da se na jedan najkonkretniji mogući način zahvalimo pripadnicima snaga bezbednosti Republike Srbije, koji rede najteže i najopasnije poslove”, rekla je Ana Brnabić.

Ona je dodala da su u prvoj fazi izgradnje stanova izabrali baš Niš i Vranje, jer su od pripadnika službi bezbednosti dobili informaciju da su u tim gradovima stanovi najpotrebniji.

Fotografija: Jelena Laništanin

Premijerka je podsetila da je nedaleko odatle postavljen, 21. novembra, i kamen temeljac za Naučno-tehnološki park, a najavila je i izgradnju nove zgrade Elektronskog fakulteta.

“Ja se nadam, već početkom aprila da ovde postavljamo i kamen temeljac za novu zgradu Elektronskog fakulteta, Laboratorijsku lamelu. Ona je predviđena projektom još 1975. godine i od tada do danas nije ni počela izgradanja. Mi ćemo je sada početi”, naglasila je Brnabić.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je rok za završetak radova 12 meseci, a da je Grad preuzeo obavezu da uradi, paralelno sa izgradnjom, svu nedostajaću infrastrukturu.

Fotografija: Jelena Laništanin

“To podrazumeva izgradnju celokupne infrastrukture, toplovoda, ulica, vode i kanalizacije. Uputićemo i jednu inicijativu Ministarstvu odbrane, a to je da jedan deo kasarne, koji se sada nalazi u srcu ovog naselja, Grad dobije i da na tom prostoru izgradimo neki od sadržaja koji nedostaje, kao što su sportski tereni i jedan vrtić. Vrednost projekta je 800 miliona dinara i finansira ga država. Grad će izdvojiti sredstva za nedostajaću infrastrukturu“, rekao je Bulatović.

Poručnik Stefan Milosavljević, koji trenutno živi kao podstanar, jedan je od pripadnika Vojske koji će se useliti u neki od prvih 190 stanova.

Fotografija: Jelena Laništanin

“Moram da kažem da ne krijem zadovoljstvo što će izgradnjom ovih stanova biti omogućeno da na jedan brz i jeftin način dođem do svog stana. To znači i pripadnicima koji imaju već formirane porodice, ali i meni, mladom pripadniku, koji se tek sprema na taj veliki životni korak”, izjavio je potporučnik Milosavljević.

On je dodao da je pravo svakog pripadnika Ministarstva odbrane da konkuriše za svoj stan.

“Formiraju se rang liste i nakon toga jedan po jedan, kada dođe na red, stekne pravo na rešavanje stambenog pitanja i to se, Bogu hvala, evo rešava ovako”, rekao je Milosavljević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com