Kultura

Premijera predstave „Kabare, kabare“ oduševila nišku publiku

Za komad „Kabare, kabare“ Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš, koji je premijerno izveden proteklog vikenda, tražilo se mesto više, a smeh i aplauzi i tokom, kao i na kraju izvođenja, najbolji su dokaz da je pozorište i ovoga puta opravdalo poverenje publike.

Kamerna scena Akademskog pozorišta SKC-a, se proteklog vikenda pretvorila u pravi kabare, zahvaljujući novoj predstavi na repertoaru, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

„Naši glumci su ovoga puta pokazali svoju svestranost, te su tako publici osim glumačkog talenta, pokazali i da su odlični plesači kada su nimalo jednostavne, dugo uvežbavane koreografije, izveli sa lakoćom“, kažu iz Akademskog pozorišta SKC-a.

Pažljivo birani scenski pokreti, svetlucavi kostimi, muzika koja zajedno sa tekstom priča simpatičnu priču zaljubljenih mladih ljudi, kao i spremnost glumaca da daju sve od sebe, publika je nagradila brojnim aplauzima, a i same dijaloge često tokom predstave na kratko prekidala smehom.

Foto: Akademsko pozorište SKC-a

„Priča o događajima u kafeu „KABARE, KABARE“ na nepretenciozan i duhovit način govori o „istini“, onoliko koliko ona svakom od nas znači i koliko smo spremni da se sa njom suočimo“, kaže o predstavi njen reditelj Spasoje Ž. Milovanović.

Inače, predstava „KABARE, KABARE“ , nastala je po motivima istoimenog komada Branislava Nedića. Adaptacija je iskoristila pojedine scenske situacije komada „Prosjačka opera“ Vaclava Havela, „Zvezdana prašina“ Dušana Kovačevića i „Sofija Stavrić ili smrt“ Spasoja Ž. Milovanovića.

Glavne uloge tumače Borivoje Stojanović, Stefan Spira Nikolić, Dušan Ščepihin, Petra Nešić, Katarina Pešić, Mirjana Milenković, Nevena Dimitrijević i Nina Aritonović. Za kostime i scenografiju bila je zadužena Katarina Filipović, muziku i songove radio je Miodrag Mika Mladenović, a koreografiju Danica Ničić.

Studentski kulturni centar Niš poziva sve ljubitelje pozorišta da ne propuste sledeća izvođenja naše nove predstave i pogledaju kako izgleda „Kabare, kabare“ u njihovom pozorištu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com