Kultura

PREMIJERA! Niški igrani dugometražni triler “Prihvati ili odbij” (VIDEO)

Dugometražni igrani film “Prihvati ili odbij” reditelja Božidara Pešića biće premijerno prikazan u ponedeljak 12. decembra, u bioskopu Cine Grand u Delta Planetu. Sam Pešić veoma je uzbuđen pred sutrašnju premijeru a očekivanja čitave ekipe su da premijerom krene uspešan život ovog niškog trilera, rekao je Pešić za Niške Vesti.

Kada se pojavio trejler filma pre deset meseci mnogi su kometarisali da film podseća na korejsku igru Squid Game oko koje je bilo puno polemike u javnosti. Božidar Pešić, reditelj kaže da ne beži od poređenja ali da  njihovo ostvarenje ima brojne kvalitete i donosi ono što je našem gradu odavno trebalo, a to je produkcija igranih filmova.

Snimanje filma “Prihvati ili odbij”; Foto: Božidar Pešić, privatna arhiva

Niške Vesti propratile su početak snimanja ovog ostvarenja, a prva klapa pala je krajem maja lane.

Para za film skoro da nije bilo niotkuda, pa su članovi ekipe od svog novca kupovali opremu. Kažu nisu odustali kada je bilo najteže a takvih trenutaka je bilo veoma često. Istrajali su i uspeli u onome što su mnogi procenili kao – nemoguća misija.

Ekipu trilera „Prihvati ili odbij“ ukupno čini 15 ljudi, uglavnom su to mladi glumci a pomoglo je i nekoliko glumaca niškog Narodnog pozorišta, kao što su Ivana Nedović i Marijan Todorović.

Sama radnja filma se dešava u Nišu, tu je četvoro prijatelja koje glume Petar Ilić, Katarina Pešić, Igor Ivanovski i Miloš Mitrović, oni prihvataju učešće u igri koja će trajati čitava dva dana. Ono što privlači ove mlade ljude da se upuste u igru je zarada od čak 5 000 evra. Dalje se priča razvija u neverovatnom smeru a kako sve izgleda na velikom platnu videće svi oni koji će biti na premijeri sutra u bioskopu Cine Grand.

“Film smo za sada pogledali mi iz ekipe i zadovoljni smo, očekujemo da će sutrašnjom premijerom film da započne svoj uspešan filmski život”, kaže uz osmeh Božidar Pešić, reditelj za Niške Vesti.

Snimanje filma “Prihvati ili odbij”; Foto: Božidar Pešić, privatna arhiva

Pored amatera i entuzijasta učešće u ovom niškom ostvarenju uzeli su i profesionalci koji su dali svoj pečat.

“Mnogo nam je svojim konstruktivnim kritikama pomogao filmski kritičar i veliki znalac Dejan Dabić koji je nakon odgledanog filma dao nekoliko smernica šta treba da promenimo da film bude bolji. Poslušali smo ga i po njegovim smernicama uradili imene kojima sam i ja zadovoljan”, kaže Pešić.

Mladi glumci u filmu su amateri koji su prve glumačke korake stekli u školi glume “Treća polovina” i iz Akademskog pozorišta, pojačani Ivana Nedović i Marijanom Todorovićem.

Nakon niške premijere planirana je i beogradska februara naredne godine, posle čega sledi festivalski život filma.

“Nadamo se učešću na Filmskim susretima ovde u Nišu jer je to nekako prirodno a onda i da film putuje dalje da ga vidi što više ljudi”, završava Pešić za Niške Vesti.

Nakon učešća na festivalima ovaj triler publika će moći da vidi i u niškim bioskopima.

Triler “Prihvati ili odbij” imaće premijeru u bioskopu Cine Grand u Delta Planetu u ponedeljak 12. decembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com