Kultura

Premijera predstave “Mamin dašak u svemiru” večeras u Akademskom

U Akademskom pozorištu Studentskog kulturnog centra večeras u 21h premijerno će biti izvedena predstava “Mamin dašak u svemiru”, u režiji Dušana Matejića, a po motivima drame „Zeko, zeko“ francuske rediteljke Kolin Sero.

“Zeko Zeko” je priča o siromašnoj porodici, koja je slična mnogim siromašnim porodicama, što znači da publika može da se pronađe i u karakterima, i u okolnostima , kaže reditelj predstave Dušan Matejić.

Reditelj predstave Dušan Matejić

U svetu terorista, usamljenih i brbljivih komšinica, razvedenih ćerki, otupštenih očeva i, najzad, u svetu sveopšte globalne krize, jedna MAMA je sagradila svoj ”svemir” za sebe i svoju porodicu. U tom svemiru ona se i smeje i plače ali uvek – sa toliko života i želje za životom! Žanr ove predstave je stanje duše i svesti naše Mame. Naposletku, zašto ne bismo ovu predstavu posvetili svim majkama?“, navodi on.

Za sve one koji ne uspeju da pogledaju premijeru, prva repriza predstave zakazana je za 9. oktobar. Na sceni Akademskog će se zatim 11. oktobra igrati „Teatar improvizacije“, a 16. je rezervisan za „Hadersfild“. 18. oktobra publika može da pogleda predstavu „Mamin dašak u svemiru“, 23. komad „Mučenici“, a 30. oktobra će se na maloj sceni igrati „Zeus EX“.

“AKADEMSKO” SEZONU OTVORILO NAGRADOM

Na na nedavno održanom festivalu “Krsto Pisurka” u Lomu (Bugarska), Akademsko pozorište SKC-a dobilo je i prvu nagradu u ovoj sezoni.

Predstava „Predgrađe“, osvojila je srca publike i žirija na i dobila specijalnu nagradu opštine Lom za najbolju predstavu.

Glumci sa rediteljkom

„Ovo je prvo igranje „Predgrađa“ van matične scene, prvi festival u ovoj sezoni i prva nagrada, zbog čega smo presrećni! Žiri je bio oduševljen glumom našeg ansambla i stalno isticao to da smo neverovatno uigran tim. Pohvalili su naše glumce i rediteljku Jelenu Đorđević, koja je, kako su naveli, od glumaca stvorila uigranu ekipu koja igra poput profesionalaca“, navode u Akademskog pozorištu SKC-a.

U konkurenciji je bilo više od dvadeset predstava iz Bugarske, jedna iz Makedonije i jedna iz Srbije, navode oni.

Predstavu predgrađe niška publika moći će da pogleda 25. oktobra na sceni Studentskog kulturnog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com