Kultura

Premijera koreo drame “Avatar” u Teatro dance studiju

U prostorijama Teatro dance studija biće prikazana premijera koreo drame “Avatar” , inspirisane zbirkom priča “Alter ego”, autorke Marije Stojiljković. Premijera je zakazana za 2. oktobar u 19 časova, uz poštovanje epidemioliških mera.

Koncept, režiju i scenaki pokret potpisuje Mladen Milojković, koreografske deonice Aleksandra Stanojević, kostime Ivana Savić, a tematika predstave je odrastanje  dve devojčice u svetu i kreiranje  svog drugog ja kako bi se suočile sa preprekama u životu.
Predstava je odabrana u okviru Konkursa koji je raspirao Grad Niš 2021. Projekat se ogleda u kulturnom i umetničkom pripremanju, podučavanju dece i mladih kako bi spoznali svoje i tuđe vrline i mane kroz umetnost scenskog izražavanja.
Kako je saopšteno iz plesnog studija, zamisao je raditi na  razvijanju timskog duha, osećaja pripadnosti,  važnosti participiranja, u odnosu prema postignutim uspesima i doživljenim porazima  kroz  emocionalno otvaranje uz rad sa profesionalno obučenim licima za navedene oblasti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com