Promo

Premijera filma Indijana Džons i Artefakt sudbine u bioskopima Cine Grand i Vilin Grad

Harison Ford se vratio ulozi legendarnog heroja arheologa u petom i kako je najavljeno poslednjem nastavaku kultne franšize.

Premijera filma “Indijana Džouns i artefakt sudbine” održaće se 28. juna u bioskopu Cine Grand Delta Planet u 20h i bioskopu Vilin Grad u 19 sati.

Sve posetioce očekuju pokloni u saradnji sa  partnerom “Pepsi Srbja”.

Od istaknutog reditelja Džejmsa Mangolda (“Hod po ivici”, “Logan”) stiže poslednje poglavlje sage o jednom od najvećih filmskih heroja.

Film “Indijana Džons i artefakt sudbine” sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi premijerno će biti prikazan u sredu 28. juna bioskopima Cine Grand Delta Planet i Vilin Grad, nakon čega će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji, a uoči premijere podesćamo se predhodnih avantura čuvenog arheologa.

Prvi film o Indijani Džouns, “Otimači izgubljenog kovčega” nastao je 1981. godine i već tada stekao veliku svetsku pažnju o čemu i govore četiri osvojene nagrade Oskar među kojima i nagrada za najbolje vizuelne efekte. Indijana Džouns koga tumači Harison Ford zadužen je od strane američke specijalne jedinice vojske da uđe u trag neprocenjivom komadu koji je ključ za lociranje Zavetnog kovčega. Prvi film o harizmatičnom i šarmantnom arheologu, kao i sledeća dva, režirao je jedan od najboljih holivudskih sineasta, Stiven Spilberg.

Tri godine kasnije nastao je drugi deo franšize „Indijana Džouns i ukleti hram”. I ovaj film je nagrađen Oskarom u kategoriji za specijalne efekte, a profesor Indijana Džouns, pevačica Vili Skot i dvanaestogodišnji dečak Šort Raund sticajem okolnosti završavaju u jednom seocetu koje je snašlo gladovanje i koje krivi sebe za gubitak tri mistična kamena kao artefaktima sreće. Indijana se zaklinje da će im vratiti vredno kamenje što ga dovodi licem u lice sa smrtonosnim kultom.

Treći nastavak o Indijani Džouns „Poslednji krstaški pohod” iz 1989. godine uz Harisona Forda dovodi još jedno svetsko lice filma, Šona Konerija kao Džouns Senior, Indijaninog oca. Indijanini neprijatelji su se vratili i kidnapovali njegovog oca tokom svojih pokušaja da pronađu Sveti gral. Prateći trag od Amerike i Venecije do pustinje srednjeg Istoka, sav je teret na Indijani da spase svoga oca, da spase Gral i da spase dan u neprekidnoj akciji.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa Cine Grand Delta Planet i Vilin Grad.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com