Kultura

PREMIJERA: Film o čuvenoj niškoj HIPI DOLINI zatvara festival (VIDEO)

Zatvaranje Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu i ove godine biće u znaku niškog ostvarenje. Priča o Hipi dolini je četvrti film produkcijske kuće City Marketing Centar koji zatvara Filmske susrete.

Dokumentarno-igrani film „Hipi dolina – Ceo svet u jednoj dolini“ je gradska priča o mladosti, niškoj ulici koja se nalazi u samom centru grada a koja je bila mesto gde se dešavalo sve ono što je kreiralo kasnije imidž, život i sreću mnogih Nišija koji su tom ulicom hodali.

Film je kolaž ličnih priča koje najbolje boje vreme kada je sve bilo muzika i ljubav. Društvene prilike u gradu takođe su se kreirale i ogledale u ovoj niškoj ulici.

Ovo je Niška priča o kulturi koju smo tada negovali, muzici koja je tada više značila i oblikovala mlade ljude, svetskoj modi koja se prenosila na niške sokake sve to u današnjoj Ulici generala Tranijea. Tih 70-ih godina dvadesetog veka, rođen je niški hipi pokret jak i snažan toliko da zauvek ostavi onaj najdublji trag u svima, jer su upravo pod tim krošnjama rođene mnoge ljubavi „deca cveća“.

Dokumentarno-igranu film „Ceo svet u jednoj dolini“ je svojevrsni niški „suvenir“ koji će izmamiti suze, buditi drage uspomene i biti ponos grada Niša.

U filmu se pored aktera toga doba, pojavljuju i niški glumci Aleksandar Mihailović, Nikola Mihailović, Nina Aritonović i Mladen Dragutinović.

Film je režirao Boban Rajković po scenariju Vladimira Ristića, a producirao Citi Marketing Centar iz Niša na čelu sa producentom Oliverom Paunovićem.

Oliver Paunović, producent filma

“Nestrpljivo očekujem večerašnju premijeru jer je ovo naš četvrti film koji zatvara Filmske susrete. Ovo je naša niška priča i mi smo na nju veoma ponosni, jer nosi gomilu pozitivnih emocija koje boje jedno drugo vreme u kome smo odrastali, stasavali i gradili naš grad najbolje što smo umeli – uz puno ljubavi”, kaže Oliver Paunović, producent filma.

O tim vremenima govore svedoci tog vramena Dragan Ara Aranđelović, disk džokeji Miki Lazić i Bane Miljković, Vladimir Vanja Stanojević, Dubravka Katić, sociolog Đokica Jovanović i mnogi drugi.

Film o niškoj Hipi dolini zatvorice 52. Filmske susrete na Letnjoj pozornici u Tvrđavi večeras od 23 sata a 2. septembra od 21:30 bice prikazan na amfiteatru na keju potpuno besplatno za građane Niša.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com