Politika

Premijer Srbije obećao u prvoj poseti novom gradonačelniku novo ili potpuno rekonstruisano porodilište

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović imao je danas prvu zvaničnu državničku posetu.

U grad na Nišavi došao je jutros premijer Srbije Miloš Vučević u posetu novom gradonačelniku Niša Dragoslavu Pavloviću. Kako sam Vučević kaže, u objavi na Instagramu, doneo je Pavloviću dobre vesti.

Razgovaralo se o svemu, a Nišlije su dobile obećanje da će prvo od 57 novih, rekonstruisanih porodilišta biti baš u Nišu.

Doneo sam danas novom gradonačelniku Niša Dragoslavu Pavloviću najbolje moguće vesti! U dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, biće izgrađena nova ili potpuno rekonstruisano ukupno 57 porodilišta u Srbiji. Prvo novo porodilište biće izgrađeno upravo u Nišu! Nišlije to zaslužuju,i koliko sutra krećemo sa pripremim projektne dokumentacije. Razgovarali smo i o stadionu Čair, izmeštanju železnice, nastavku infrastrukturnih projekata. Zajedno sa lokalnom upravom, radićemo velike stvari za Niš! Dragoslavu čestitam još jednom, i želim da bude vredan i uspešan, i da što više bude sa narodom, da rešava njihove probleme“, napisao je na mreži Instagram premijer Srbije.

Poziv za posetu premijera, niški novinari zvanično nisu dobili ni preko press službe gradonačelnika, nema poziva na sajtu premijera Srbije, nije bilo poziva ni drugačijim putem. 

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević najavio je danas u Nišu da će uskoro početi pripreme za izgradnju porodilišta u tom gradu i da će taj objekat biti završen za 13 ili 14 meseci, dodavši da je sa predsednikom Republike dogovoreno da se renovira ili izgradi 57 porodilišta širom zemlje, piše na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Vučević je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Niša Dragoslavom Pavlovićem, istakao da će se veoma brzo krenuti u pripremu projektne dokumentacije za novo porodilište. Premijer je naveo da je na sastanku bilo reči i o stadionu Čair, izmeštanju železnice i nastavku infrastrukturnih projekata.
Zajedno sa lokalnom samoupravom, radićemo velike stvari za Niš, poručio je predsednik Vlade i uputio čestitku Pavloviću, koji je pre nekoliko dana izabran za gradonačelnika Niša.

Vučević je u Nišu obišao i Naučno-tehnološki park, ističući da je to jedan od projekata koji Srbiju vuku u budućnost.

Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog toga što imamo mnogo sposobnih, talentovanih i vrednih ljudi, što je, kako je podvukao,  snaga koja nam je preko potrebna.

On je pohvalio i novi projekat Naučno-tehnološki park 2, gde će biti dupliran prostor i broj kompanija, a samim tim i broj zaposlenih, uz napomenu da će se graditi i novi studentski centar i studentski dom.

Ono što je najvažnije, a što sam čuo od mladih ljudi u NTP-u, jeste da svi žele da ostanu u Nišu i da niko od njih nema nameru da napusti Srbiju, rekao je predsednik Vlade.

Bitno je da ovde pravimo nove vrednosti i da Niš industrijalizujemo i reindustrijalizujemo. Ovo je pokazatelj kako je ovde elektronska industrija duboko ukorenjena i kako danas dobija neki novi izgled i kvalitet, naglasio je Vučević.

On je podsetio na to da će se raditi brza pruga od Beograda ka Nišu i posle ka Leskovcu i Vranju i makedonskoj granici.

Aerodrom „Konstantin Velikiˮ u Nišu dobio je nedavno novi objekat – terminal, kojim je povećan broj putnika koji mogu da budu usluženi, pri čemu su potrebna i dalja ulaganja, pre svega, nova pista, rekao je Vučević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Пожурио Премијер да потврди лажни легитимитет нове власти у Нишу. То је лоша порука за наше грађане; а Дале и Гашевић делују смешно у комедији.

  2. Predsednik Vlade, fikus! Dosao da donese poruku Prvorodjenog da nema lokal patriotizma, vec bespogovorno slusanje naredbi i proteziranje firmi iz Beograda!

  3. Sve najbolje novom gradonacelniku,ali videce nislije koliko je g.Sotirovska uradila za grad,daj boze da toliko uradi i doticni,nesto ne verujem ali mu zelim to.

  4. Pokazace vreme koliko je za grad uradila g.Sotirovska,a uradjeno je mnogo.Medijski linc je ucinio svoje,da se stvori negativna slika o njoj,na zalost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com