Hronika

Prema prvim procenama šteta od požara u kome su izgorela četiri kuće i garaža 26 miliona dinara

U požaru, koji se dogodio u noći između petka i subote, u Velepoljskoj ulici na teritoriji GO Crveni krst, izgorele su četiri i jedna garaža. Pričinjena je velika materijalna šteta, srećom niko nije stradao.

 

“U dogovoru sa kabinetom gradonačelnice, radnici JKP “Mediana” su rasčistili i kamionima odvezli šut od požara. Prema prvoj proceni pričinjena je matirijalna šteta od oko 26 miliona dinara”, kazao je predsednik Gradske opštine Crveni krst prof. dr Miroslav Milutinović

Požar je bio veliki i iznenadan, kažu stanovnici kuća koje su izgorele.

“Ne znam šta se dogodilo, samo sam odjednom čuo buktanje, kada sam se okrenuo video sam požar. Koliko znam požar je počeo iz garaže. Probudio sam oca, rekao mu da pokupio najbitnije stvari i da izađemo. Pozvao sam vatrogasce”, kaže stanovnik kuće koja je izgorela i dodaje da ne znaju sada ni gde će ni šta će.

Komšije su pomagale, gasile požar, ali nije vredelo. Stanari su odmah pošto je vatra buknula iseljeni iz kuća. Samo se, bežeći pred vatrenom stihijom nekoliko lica nagutalo dima, rečeno je u Zavodu za urgentnu medicinu u Nišu čije su dve ekipe hitne pomoći intervenisale na mestu događaja u isto vreme kada i policija i vatrogasci Sektora za vanredne situacije niške Policijske uprave.

Da podsetimo, požar je izbio iznenada i iz nepoznatih razloga u jednoj od kuća u nizu u Velepoljskoj ulici i brzo se proširio i na ostale porodične objekte i jednu garažu. Intervencijom vatrogasaca vatra je u naredna dva sata ugašena, a požar je pred jutro lokalizovan. Uzrok požara utvrdiće istraga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com