Kolumna

Prelaz PALILULSKA RAMPA ili sramota niških putara (VIDEO)

Podignuta rampa, a voz prolazi kroz Palilulu, slika je koja se često može videti na pružnom prelazu kod pijace. Čitalac Niških vesti, Miloš, ukazuje na još neke probleme koji postoje na ovom pružnom prelazu.

Već dugi niz godina postoji evidentan problem sa Palilulskom rampom (rampa kod pijace) tj. katastrofalno neravnim i nebezbednim prelazom preko pruge. Raskrsnica je prilično frekventna, a semafori kratko drže pa vozila koja kreću sa semafora ne mogu da stignu da pređu pružni prelaz a da se ne uključi zeleno svetlo narednom korisniku ili pešacima.

Kada se kreće sa semafora iz ulice Vojvode Gojka levo u Hajduk Veljkovu, vozači moraju mnogo da uspore kada prelaze prugu jer su šine ulegle previše u asfalt pa ne stignu da pređu raskrsnicu pre nego što se uključi zeleno svetlo pešacima u ulici Hajduk Veljkovoj.

Time se ugrožava bezbednost samih pešaka jer oni imaju prednost i kreću na zeleno ne obazirujući se na žurbu vozača. Kompletan saobraćaj se usporava, ali u negativnom smislu.

Isto tako i vozila koja kreću iz Hajduk Veljkove preko pruge pravo u Božidarčevu, ne mogu da stignu a da se ne ukljući zeleno svetlo vozilima koja idu bočno iz Vojvode Gojka pravo u Episkopku i ne toliko rekto se dešavaju udesi upravo iz pomenutih razloga.

Da ne pominjem da zbog velikih izbočina i neravnina dolazi do oštećenja trapova na vozilima pa samim tim je ugrožena i bezbednost samih vozača i učesnika u saobraćaju, a i finansijski izdatak nije mali.

Napominjem da sam prelaz preko pruge koristi i gradski autobus koji tuda ima redovnu liniju, što je nedopustivo.

Regulacionim planom je dogovoreno izmeštanje pruge do kraja 2022 godine. Da li se mora čekati toliko da bi se izravnjao asfalt sa prugom i učinio prelaz i raskrnica bezbednim po učesnike?!

Kada se renovirala Episkopska ulica lično sam upitao šefa gradilišta da li planiraju da izravnjaju prelaz i dobio odgovor da će to uraditi. Međutim, nisu.

Srdačan pozdrav, Miloš

VOZ prolazi, RAMPA podignuta

U toku prethodne nedelje u redakciju Niških Vesti stigle su i fotografije vozova koji prolaze, a rampa na ovom pružnom prelazu nije spuštena. Fotografije su, kao upozorenje  nadležnima, a pre svega građanima, poslali čitaoci Milica Stojiljković i Dragan Milić.

Foto: Dragan Foki Milic
Foto: Milena Stojiljkovic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button