Hronika

Prekršajnom sudu stiglo 15 zahteva za kažnjavanje zbog nepoštovanja mera

Prekršajnom sudu u Nišu stiglo je 15 zahteva sanitarnih inspektora za izricanje kazni zbog nepoštovanja mera za suzbijanje epidemije koronavirusa, kazao je za Kopernikus predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković.

Zahtevi za izricanje kazni zbog nepoštovanja mera za suzbijanje epidemije koronavirusa uglavnom se odnose na ugostiteljske objekte, kazao je predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković.

“Uglavnom se radi o nenošenju zaštitnih maski od strane zaposlenih, ne držanju distance i okupljanju većeg broja lica od propisanih”, istakao je Marković.

 

Komunalna milicija podnela je 12 prekršajnih naloga, od kojih je osam potvrđeno odlukom suda. Propisane kazne kada je reč o komunalnom redu kreću se od 15.000 do 150.000 dinara. Za nepoštovanje Zakona o zaštiti stanovništva kazne su od 50.000 do 2 miliona dinara, dok se za preduzetnike kreće od 50.000 do 500.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com