Hronika

Prekršajni sud izrekao prve kazne zbog nepštovanja mera

Prekršajni sud u Nišu izrekao je prve novčane kazne zbog nepoštovanja naloženih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19.

Postupajući po zahtevima za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima koje je izdala komunalna policija i komunalna milicija Grada Niša, uglavnom zbog nepoštovanja utvrđenog radnog vremena u ugostiteljskim objektima, za vreme pandemije ovaj Sud izrekao je pet novčanih kazni u rasponu od 40.000 do 75.000 dinara.

U toku je postupak protiv još četiri ugostiteljske radnje, po izdatim prekršajnim nalozima.

Odluke nisu pravnosnažne, jer se u roku od 8 dana, od dana dostavljanja mogu podneti žalbe Prekršajnom apelacionom sudu.

Prekršajni sud je ovu kaznu izrekao postupajući po zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka koju je podnela sanitarna inspekcija Nišavskog upravnog okruga, a po zahtevima ove inspekcije zbog nepoštovanja mera u toku je postupak protiv još 11 ugostiteljskih radnji u Nišu.

Vlasnik jedne ugostiteljske radnje u Nišu kažnjen je sa 50.000 din jer nije poštovao meru da za jednim stolom mogu da sede najviše dva lica i meru obaveznog razmaka između stolova od 2 metra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com