Zabava

Preko 500 učesnika na Regionalnom takmičenju u plesu

Oko 500 plesača takmičilo se u plesu u Osnovnoj školi “Miroslav Antić” u Nišu. Ovo takmičenje organizovano je pod sloganom “Ples je stanje uma”. Pokrovitelj je Gradska opština Medijana, a organizator Plesni kluba “Duende” i Ruski klub.

Najbolji plesači iz više gradova Srbije pokazalo je svoje umeće na regionalnom takmičenju plesa. Ovo je druga godina organizacije ovog takmičenja u Nišu i kako ističu organizatori broj učesnika je dupliran.

“Ovogodišnje takmičenje ima svoju poruku “Ples je stanje uma”. Ples kao treća pismenost i značajan vid rekreacije kod dece i omladine. Svako bavljenje sportom je korisno, a još lepše je kada se pleše”, istakla je Ksenija Lojpup, organizator takmičenja.

Da je ples važan i bitan za decu, prepoznala je i ove godine GO Medijana koja je generalni pokrovitelj NI Dance Festa.

“GO Medijana je podržala ovaj turnir u plesu koji okuplja takmičare iz čitavog regiona. Oko 18 klubova učestvuje na ovom turniru. Ova opština će i nadalje podržavati ovakve ili slične inicijative koje okupljaju veliki broj mladih ljudi”, kazao je Niškim Vestima Ivan Nikolić, savetnik predsednika GO Medijana.

 

Plesači ističu da je i na ovom turniru pokazano da je ples jako bitan. Zavisi  od disciplina, ali neko optimalno vreme da se krene sa ovom aktivnošću je 5 godina. Plesnim školama se javljaju i nešto stariji sugrađani, koji su želeli da spoje lepo i korisno za svoj um i svoje telo.

[meta_gallery_slider]

Ples stvara osećaj fizičke i psihičke opuštenosti, poboljšava međuljudsku komunikaciju i stvara osnovu za uspešnost u drugim sportskim granama, jer postoji velika raznovrsnost pokreta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com